Boloni a demisionat de la Antwerp

Ladislau Boloni, fostul selecţioner al României, nu va mai fi antrenorul echipei de fotbal Royal Antwerp în sezonul viitor, informează presa belgiană, care susţine că decizia ar putea fi anunţată în mod oficial în următoarele ore.
„Mariajul dintre Boloni şi Royal Antwerp s-a încheiat”, scrie cotidianul Het Laatste Nieuws, adăugând că finalista Cupei Belgiei va fi supusă „unui facelift amănunţit” în această vară. Boloni a preluat-o pe Antwerp în iunie 2017, reuşind să încheie sezonul trecut pe poziţia a patra, cel mai bun rezultat înregistrat de această grupare începând din 1990.
De asemenea, sub comanda fostului internaţional român, Royal Antwerp a reuşit în acest sezon calificarea în finala Cupei Belgiei, pentru prima oară după mai bine de două decenii.
Elevii lui Boloni urmau să înfrunte în finală, pe 22 martie, formaţia FC Bruges, însă partida a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.
Plecarea sa nu este chiar o surpriză, fostul internaţional român lăsând să se înţeleagă în ultimele săptămâni că nu crede că aventura sa la Antwerp va mai continua.
„Nu cred că pot merge mai departe. Am ajuns la un punct în care următoarea etapă este titlu, iar acest lucru necesită o altă filosofie. Nu cred că putem progresa în continuare”, declara Boloni, luna trecută, pentru o publicaţie ungară. „Decanul de vârstă Ladislau Boloni pleacă: între geniu, nebunie, pasiune şi ambiţie”, titrează site-ul walfoot.be joi, în ziua când clubul Royal Antwerp a confirmat că se va despărţi de românul ce antrena echipa din vara anului 2017. Antwerp a indicat că nu-i va prelungi lui Boloni contractul, ce expiră pe 30 iunie.
„În vârstă de 67 de ani, tehnicianul era decanul de vârstă al campionatului Belgiei. Ca peste tot unde a trecut, Boloni a marcat-o pe Antwerp cu amprenta sa. Deja, ca jucător, nu lăsa pe nimeni indiferent. Nu întâmplător a fost numit la multe echipe aparte, cu un suflet şi o istorie populară: Sporting Lisabona, Standard Liege, Lens, PAOK Salonic şi în fine the Great Old (supranumele lui Antwerp – n. r.). Pentru cel mai vechi club din Belgia a fost o onoare, în 2017, să-l aducă pe veteranul Boloni. După trei ani, bilanţul sportiv este destul de bun. În schimb, pe planul relaţiilor personale, lucrurile n-au fost mereu atât de simple”, scrie walfoot.be.
Acesta aminteşte tensiunile care au existat între Boloni şi unii jucători şi antrenori, astfel că angajarea lui a fost destul de riscantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *