Se reia Serie A

Adunarea generală a cluburilor italiene de fotbal din Serie A a anunţat miercuri că doreşte reluarea campionatului pe data de 13 iunie, acesta fiind întrerupt pe 9 martie din cauza pandemiei de coronavirus.
„În ceea ce priveşte reluarea activităţilor sportive şi respectarea deciziilor guvernamentale, în conformitate cu protocoalele medicale pentru protecţia jucătorilor (…) a fost indicată data de 13 iunie pentru reluarea campionatului”, se arată într-o declaraţie a Adunării.
Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a reafirmat miercuri linia prudentă a guvernului cu privire la o posibilă reluare a campionatului de fotbal, care se va putea face doar în ”condiţii de siguranţă” pentru toată lumea, scrie AFP.
„Dacă Serie A se va relua, aşa cum sperăm cu toţii, asta se va întâmpla după ce vom fi siguri că toţi cei implicaţi vor fi în condiţii de securitate deplină, vom fi foarte atenţi la toate aspectele”, a spus Spadafora.
Cluburile din Serie A, a căror activitate a fost suspendată din 9 martie din cauza pandemiei de coronavirus, au fost autorizate de luni 4 mai să organizeze şedinţe individuale de antrenament pentru jucători.
De la reluare antrenamentelor individuale, opt jucători au fost testaţi pozitiv la coronavirus în Serie A, patru la Sampdoria Genova, trei la Fiorentina şi unul la Torino, ei fiind plasaţi în carantină.  Clubul AS Roma a anunţat că tânărul său mijlocaş, Nicolo Zaniolo, a revenit la antrenamente după o intervenţie chirurgicală pe care a suferit-o la genunchi, însă l-a pierdut pe portarul Pau Lopez, care s-a ales cu o fractură la încheietura mâinii drepte.
Clubul din Roma a postat un scurt filmuleţ, miercuri, de la antrenamentele individuale ale jucătorilor, internaţionalul Zaniolo (20 de ani) făcând câteva ture de teren după ce în ianuarie s-a accidentat într-un meci cu Juventus Torino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *