AS Roma a bătut cu 2-0 la Cluj

CFR Cluj a fost învinsă de AS Roma cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în Grupa A a competiţiei de fotbal Europa League.

După 0-5 la Roma, campioana României s-a înclinat şi pe teren propriu, în urma autogolului lui Gabriel Debeljuh (49) şi a penalty-ului transformat de Jordan Veretout (67).

AS Roma a obţinut calificarea în şaisprezecimile de finală ale competiţiei în urma acestui succes.

O primă repriză în ceață

Prima repriză din Gruia a fost una ternă, fără ocazii clare de gol, cele două echipe anulându-se reciproc într-un joc în care au evitat riscurile.

CFR a avut o singură şansă notabilă, prin Debeljuh (26), dar croatul a reluat slab şi imprecis cu capul mingea centrată de Camora. Şi Roma a avut o ocazie, Bălgrădean respingând şutul tras din unghi de Borja Mayoral (32).

Giallorossi au făcut diferenţa în repriza secundă, când Paulo Fonseca a făcut câteva schimbări în echipă şi a introdus piese de bază precum Veretout şi Mhitarian.

Bruno Peres (47) a tras primul semnal, şutul-centrare al brazilianului fiind prins de Bălgrădean. Peste două minute, Roma a deschis scorul: Veretout a executat o lovitură liberă cu efect, iar Debeljuh a deviat nefericit în propria poartă (49).

Roma a mai avut o situaţie bună prin Borja Mayoral (62), dar Bălgrădean s-a opus. Oaspeţii au primit un penalty controversat (67), când Mhitarian s-a ciocnit de portarul Bălgrădean, iar Veretout a marcat.

Roma a mai avut o ocazie mare de gol, dar Bruno Peres a ratat singur cu portarul (80).

CFR Cluj a tras trei şuturi din afara careului, însă Pau Lopez nu a avut emoţii la niciunul dintre ele, expediate de Debeljuh (51), Pereira (83) şi Chipciu (90+4).

Bosniacul Dzeko, revenit după ce s-a vindecat de noul coronavirus, a jucat meciul său cu numărul 100 în cupele europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *