5 sportivi care au avut succes după ce și-au încheia cariera sportivă

photo-1607627000458-210e8d2bdb1d

Viața de sportiv este destul de scurtă, iar numărul celor care reușesc să-și asigure traiul pe viață este foarte mic, așa că majoritatea sportivilor sunt siliți să-și găsească ocupații după ce se retrag din activitate. Unii dintre aceștia s-au bucurat însă de mare succes în a doua parte a vieții. Iată câteva exemple:

George Foreman

A fost unui dintre cei mai buni boxeri din istorie, obținând 76 de victorii în 81 de meciuri și câștigând titlul mondial la categoria grea în două ocazii, motiv pentru care a reușit să strângă un capital important înainte de a se retrage. Numele său a rămas însă foarte prezent chiar și după ce și-a încheiat cariera sportivă, deoarece a decis să devină ambasadorul de imagine al unui brand de grătare electrice. Primul model al „The George Foreman Grill” a fost lansat în anul 1994 și s-a bucurat de mare succes, așa că compania i-a plătit lui Foreman zeci de milioane de dolari în următorii 5 ani. În anul 1999, grupul i-a plătit fostului boxer nu mai puțin de 138 de milioane de dolari pentru a cumpăra numele produsului și a încheia conturile cu acesta.

Eric Cantona

Cantona a fost întotdeauna un personaj aparte. După ce s-a transferat la Olympique de Marseille în anul 1998, acesta a fost suspendat pentru un an de la echipa națională pentru că a criticat în public selecționerul, iar în următorul an a fost suspendat la echipa de club, după ce i-a aruncat tricoul în față unui arbitru, în timpul unei meci caritabil. După câteva împrumuturi în serie, Cantona a semnat cu Leeds United și a ajutat echipa să câștige Premier League în anul 1992. Apoi a fost transferat la Manchester United și a reușit să contribuie la aducerea titlului pe Old Trafford în 1993, după o pauză de 25 de ani. În ianuarie 1995 a fost eliminat după ce a lovit un suporter și a fost suspendat 8 luni de zile. S-a retras din fotbal în anul 1997, după ce a ajutat-o pe United să câștige cel de-al patrulea titlul în cinci ani de zile, la vârsta de doar 30 de ani. Motivul: pentru a se putea concentra pe cariera de actorie. De atunci, francezul a jucat în peste 40 de filme și continuă să accepte roluri și în prezent.

robson-hatsukami-morgan-ISkeH2SLqNU-unsplash

Tony Hawk

Tony Hawk este cel mai mare ambasador al skateboarding-ului din istorie. Americanul a câștigat 73 titluri și a fost numit cel mai bun skater de „vert” (pe rampe vert) între anii 1984 și 1996. A inventat numeroase mișcări și figuri și a fost primul skater din istorie care a executat un 900 (o rotire de 2 ture și jumătate), X Games, în anul 1999. În paralel, Hawk a preluat 50% din acțiunile unei companii care producea skateboard-uri și a continuat să o dezvolte, incluzând ulterior și anumite linii de articole vestimentare. În anul 1999 și-a lansat și primul joc al celebrei francize „Tony Hawk Pro Skater” și în cadrul jocurilor, și-a promovat intens cealaltă afacere și anume „Birdhouse Skateboards”.

Ramon Colillas

Ramon Colillas ar fi putut deveni un fotbalist respectabil, însă repetatele probleme pe care le-a avut la ligamentele genunchilor l-au făcut să-și agațe repede ghetele în cui. Următoarea etapă a fost cea de antrenor, acolo unde nu a apucat să facă prea mulți pași, pentru că și-a descoperit talentul la masa de joc. În prezent, catalanul în vârstă de 34 de ani trăiește din poker, iar în ultimii ani a câștigat câteva turnee importante, care l-ar face invidios și pe Gerard Pique – un alt fost fotbalist catalan care este pasionat de poker. Colillas este al 5-lea cel mai de succes jucător de poker în clasamentul all-time al Spaniei și poate fi întâlnit online, atât în camerele de poker de Texas Hold’em, cât și în cele de Omaha.

Dwayne Johnson

Multă lume îl cunoaște pe Dwayne Johnson de pe vremea în care acesta evolua în circuitul mondial de wrestling (WWE), însă acesta și-a început cariera ca jucător de fotbal american. Johnson a câștigat campionatul național de fotbal alături de University of Miami Athletics în anul 1991. După absolvire, în anul 1995, a semnat cu Calgary Stampeders, din liga de fotbal canadiană, însă a fost pus pe liber două luni mai târziu. În 1996 și-a început cariera în WWE, iar trei ani mai târziu a jucat primul rol într-un film. A continuat să aibă apariții sporadice în wrestling până în anul 2019, însă cea mai mare parte din timp și-a petrecut-o în lumea cinematografiei, iar până astăzi a jucat în nu mai puțin de 95 de filme și are alte 7 în producție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *