Sportivi celebri donează bani pentru lupta contra coronavirusului

Fotbalistul polonez Robert Lewandowski, atacantul echipei germane de fotbal Bayern Munchen, a donat împreună cu soţia sa, Anna, peste 200.000 de zloţi (48.000 dolari) unui spital specializat în combaterea noului coronavirus, din ţara sa natală Polonia.
Banii vor fi utilizaţi de către spitalul din Lancut în principal pentru achiziţionarea de echipamente pentru protecţia individuală a personalului său, a declarat directorul financiar al clinicii respective, Urszula Trojnar, citată de Gazeta Wyborcza.
„Primim în fiecare zi facturi pentru aceste echipamente. Preţurile sunt tot mai mari. Aveam alte preţuri trecute în contract, însă acum preţurile sunt diferite”, a mai spus Trojnar.
Spitalul din sud-estul Poloniei îngrijeşte pacienţi infectaţi cu Covid-19 şi dispune de 200 de paturi suplimentare. De la jumătatea lunii martie, spitalul a primit donaţii de peste 1,3 milioane de zloţi.
Luna trecută, soţii Lewandowski au anunţat că vor dona un milion de euro pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus.
„Suntem conştienţi de toate consecinţele situaţiei dificile din jurul nostru. Astăzi, toţi jucăm în aceeaşi echipă”, a precizat cuplul într-un comunicat.
Până în prezent, Polonia a înregistrat 5.341 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 164 de decese.

Tenismanul britanic Andy Murray a făcut o donaţie unui spital din Cambridge în care a efectuat o radiografie anterior declanşării crizei de Covid-19, informează agenţia EFE.
Jucătorul scoţian se află în recuperare după problemele la şold cu care se confruntă de doi ani şi care l-au împiedicat să joace regulat în circuitul masculin.
Murray a precizat că doreşte să facă donaţia către spital, ţinând cont de „momentele dificile” prin care trece tot sistemul sanitar din Regatul Unit.
„Tot personalul spitalului m-a ajutat foarte mult atunci când am avut nevoie. De aceea, am dorit să fac o donaţie pentru a vă mulţumi pentru tot ceea ce faceţi”, a spus Murray.
Andy Murray ar putea deveni cel mai vârstnic jucător care îşi apără titlul de campion olimpic din istoria tenisului, după amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus. Murray, medaliat cu aur la Rio, în 2016, va împlini 34 de ani în 2021, cu aproximativ două luni înaintea startului Olimpiadei japoneze, programată în perioada 23 iulie – 8 august 2021.
Prezenţa lui Andy Murray la Jocurile Olimpice de la Tokyo stă însă sub semnul întrebării, din cauza problemelor medicale cu care campionul scoţian s-a confruntat în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *