Wayne Rooney, dat afara de la Birmingham City

Rooney paraseste postul de antrenor la mai putin de trei luni de cand il preluase si dupa daor 15 partide. Birmingham City este in divizia a doua din campionatul de fotbal al Angliei, Championship.

Rooney fusese numit antrenor la Birmingham in octombrie, cand clubul era pe pozitia a sasea a clasamentului, dar de atunci, sub coordonarea lui Rooney, Birmingham City a ajuns pe locul 20, aproape de zona retrogradarii. Dupa ce Rooney a preluat conducerea, echipa a pierdut 15 meciuri si a castigat doar 2. In ultimele 5 deplasari, Birmingham City nu a inregistrat nicio victorie. Intr-o declaratie pentru presa, clubul anunta sec: „Birmingham City s-a despartit astazi de managerul Wayne Rooney si de prim-antrenorul Carl Robinson. In pofida eforturilor pe care le-au depus, rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor. Asadar, board-ul simte ca schimbarea managementului e in interesul suprem al clubului”.

La randul sau, Rooney a multumit conducerii clubului pentru sprijinul acordat cat s-a aflat la conducere. „Fotbalul e o afacere care are nevoie de rezultate. Recunosc ca rezultatele nu au fost cele pe care mi le-as fi dorit. Cu toate acestea, timpul e produsul cel mai valoros de care are nevoie un manager, iar eu nu cred ca 13 saptamani au fost suficiente.”

Anuntul privind debarcarea lui Rooney a starnit euforie in randul fanilor. „Rooney a dovedit o inutilitate si un management impresionant de prost, atat de prost ca-ti taie respiratia” – scria unul dintre fani pe reteaua X, fosta Twitter.

Te-ar putea interesa:  Franța a câștigat Liga Națiunilor după 2-1 în finala cu Spania

Marcela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *