Victorie pentru Romania la sarituri in apa la Cupa Mondiala de la Abu Dhabi

Constantin Popovici sarituri la apa

Romania se poate lauda cu o medalie de argint la sarituri in apa, la Cupa Mondiala de la Abu Dhabi, adusa de Constantin Popovici.

Sportivul si-a reluat de curand activitatea sportiva cu dorinta de a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. In cadrul competiei sportive FNA High Diving, – platforma 27 metri, inclusa in calendarul Federatiei Internationale, Constantin Popovici s-a remarcat prin ocuparea locului doi intr-o competitie stransa.

Avand un total de 424.65 de puncte, sportivul roman a fost intrecut de britanicul Gary Hunt, cu 431.55 puncte. A treia pozitie a fost ocupata de ucraineanul Oleksiy Prygorov, cu 392.30 puncte.

Saritura in apa de la platforma de 27 metri a fost inclusa in programul FINA din anul 2013, motiv pentru care incepand cu acest an s-au acordat medalii la Campionatele Mondiale din 2013, 2015 si 2017. In anul 2014 s-a organizat si Cupa Mondiala la Kazan, Cozumel – Mexic 2015 si Abu-Dhabi 2016-2018.

Te-ar putea interesa:  Un nou caz de dopaj în sportul românesc

Performanta lui Constantin Popovici poate fi considerata una de exceptie pentru ca sportivii Michal Navratil din Cehia si Alessandro De Rose din Italia nu s-au calificat pe podium la Abu Dhabi, desi ambii au fost medaliati la Campionatele Mondiale de la Budapesta de anul trecut.

Astfel, sportivul roman a reusit o performanta de exceptie, prin calificarea la o medalie la Abu Dhabi, intr-o competie sportiva mondiala, intr-un concurs de seniori la sarituri de apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *