Un italian a mers pe jos aproape 5.000 de km în jurul unor clădiri din New York

Un ultramaratonist italian a câştigat duminică cel mai lung şi mai nebunesc eveniment de mers pe jos din lume, parcurgând 5.000 de kilometri într-o lună şi jumătate în jurul aceluiaşi grup de clădiri din New York, relatează AFP marţi.

”A fost cu adevărat monoton!”, a exclamat Andrea Marcato în timp ce traversa linia de sosire duminică seara, cu steagul italian în mână, în uralele mulţimii, după ce a dat ocol de 5.649 de ori unui complex şcolar din cartierul Queens din nordul New York.

El a parcurs astfel pe jos 3.100 de mile, sau 4.988,9 kilometri.

Cu un tur de 883 metri şi o medie de 116 kilometri pe zi – adică mai mult de două maratoane – sportivul în vârstă de 39 de ani a alergat şi a mers timp de 42 de zile, 17 ore şi 38 de minute. În fiecare zi, de la ora 6 dimineaţa până la miezul nopţii.

Restul de şase ore, Andrea Marcato şi ceilalţi şase concurenţi – o neozelandeză, un taiwanez, un japonez, un rus, un ucrainean şi un slovac – le-au petrecut dormind, tratându-şi rănile, mâncând, spălându-se şi răspunzând nevoilor naturale, în barăci de şantier instalate pe stradă pe perioada evenimentului.

Te-ar putea interesa:  România participă la Olimpiada de la Tokyo cu 100 de sportivi

Cursa, nebunească dar omologată la nivel internaţional, care perturbă întrucâtva traficul auto din New York, activitatea comercianţilor, a localnicilor şi a aproximativ 2.000 de liceeni din acest colţ popular din Queens numit Jamaica, continuă încă opt zile.

Pentru a îndulci monotonia şi griul junglei urbane, trotuarele din beton şi porţile negre ale liceului, cei şapte maratonişti aleargă o zi în sensul acelor de ceasornic, iar a doua zi în sens invers.

”Prima săptămână este destul de dificilă, în special pentru minte”, a admis Andrea Marcato. ”Apoi ajungi să te obişnuieşti şi să accepţi că va fi la fel în fiecare zi”, a adăugat el.

Indiferent dacă plouă sau dacă bate vântul, ori dacă umiditatea şi căldura din oraşul New York sunt sufocante, el a dat ocol ca un ceas, începând de pe 5 septembrie, de aproape 5.700 de ori în jurul liceului tehnic Thomas Edison.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *