Tecau si Rojer au fost desemnati a doua echipa a acestui deceniu

Perechea formata din Horia Tecau in varsta de 34 de ani si Jean – Julien Rojer in varsta de 38 de ani a ocupat locul 2 intr-un clasament intocmit al celor mai bune echipe de dublu circuit din ultimul deceniu.

Conform unei analize efectuate de catre ATP, aceasta pereche romano-olandeza a fost depasita doar de echipa formata din Bob si Mike Bryan. In ultimul deceniu, americanii au reusit sa cucereasca numai putin de 63 de trofee. Rojer si Tecau au reusit sa obtina impreuna 20 de titluri in cadrul competitiilor ATP.

Tecau si Rojer au reusit sa castige impreuna primul trofeu acum cinci ani, la Zagreb. In anul 2015 au reusit sa obtina cea mai mare performanta din cariera lor, dupa ce au triumfat pur si simplu in proba de dublu din cadrul Wimbledon. Cel de-al doilea turneu de Mare Slem obtinut de cei doi a fost in cadrul US Open, in anul 2017. Perechea romano-olandeza are in palmares si Turneul Campionilor din 2015.

Te-ar putea interesa:  Halep și Begu se întâlnesc în semifinale la Praga

Horia Tecau a declarat ca a fost motivat inca de mic sa devina campion. Fiu de baschetbalist, sportivul originar din Constanta a cochetat si cu inotul la o varsta frageda, inainte sa se dedice complet tenisului. La varsta de 9 ani, Tecau a castigat primul sau turneu important, la nivel national, iar premiul i-a fost oferit de o adevarata legenda.

Sportivul a declarat ca tine minte ca a adus acasa un casetofon, ca acesta era mai mare decat el, inmanat de insusi Ilie Nastase! Si pentru el a fost atunci un moment important. Ilie Nastase a fost un model pentru Tecau, dar a fost si un model pentru care parintii sai ș-au dus la tenis pe cand avea 6 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *