SPAL – Fiorentina 1-4. VAR-ul este cel care a schimbat soarta partidei

Fiorentina a reusit sa se impuna cu 1-4 in timpul meciului cu SPAL dupa ce arbitrul a decis sa le anuleze gadelor meciului un gol marcat pe contraatac in minutul 74. De altfel, o decizie in premiera de cand s-a inceput sa se foloseasca VAR in Italia.

Drept urmare s-a luat o decizie istorica de cand s-a hotarat implementarea tehnologiei VAR. Fiorentina a reusit sa castige cu 4-1 la SPAL dupa ce a fost condusa cu 1-0 dar arbitrul a anulat golul marcat de Valoti in minutul 74. Motivul ? Un fault realizat in careul lui SPAL, inainte de a se marca golul.

Fiorentina a primit un penalty iar Veretout a executat perfect pentru 2-1 in minutul 79 al partidei. Giovanni, fiul lui Diego Simeone a reusit sa marcheze cateva secunde mai tarziu iar Gerson a inchis scorul cu 4-1, cu 2 minute inainte de incheierea partidei.

O faza putin mai controversata, dupa cum spuneam si mai sus,  s-a petrecut in minutul 74. Felipe l-a calcat pe Chiesa, dar arbitrul Luca Pairetto n-a observat faultul. Spal a reust sa recupereze mingea, iar pe contraatac a inscris prin Mattia Valoti. Faza nu s-a oprit insa aici, arbitrul a intors faza, a consultat sistemul VAR, drept urmare a decis anularea golului gazdelor si acordarea unui penalty pentru Fiorentina.

Te-ar putea interesa:  Franța a câștigat Liga Națiunilor după 2-1 în finala cu Spania

Jordan Veretout a executat perfect si a reusit sa inscrie pentru Fiorentina dupa 5 minute de incertitudine, in care putini intelegeau ce se petrece de fapt.

Pana la urma Fiorentina a mai marcat inca de doua ori si a castigat partida cu 4-1, urcand pe locul 7, cu 35 de puncte, la doar 3 lungimi de locurile de cupele europene.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *