Simona Halep a pierdut la Turneul Campioanelor

Darren Cahill si Simona Halep

Simona Halep, numărul cinci mondial, a fost pierdut în fața ucrainiencei Elina Svitolina cu 7-5, 6-3, într-un meci din Grupa Violet a Turneului Campioanelor de la Shenzhen (China).
Simona Halep (28 ani) s-a înclinat după o oră şi 39 de minute în faţa deţinătoarei titlului, care s-a calificat în semifinale.
Halep, care câştigase primul său meci din grupă, în faţa jucătoarei canadiene de origine română Bianca Andreescu, a început slab meciul şi a fost condusă cu 3-0 de Svitolina (25 ani, 8 WTA). Campioana de la Wimbledon şi-a găsit apoi reperele şi ritmul, restabilind egalitatea, 3-3. Halep a avut apoi o şansă de a face break, însă nu a fructificat-o şi s-a mers cu serviciul până la 6-5 pentru Svitolina, când Simona, neinspirată, a cedat rapid cele patru servicii şi setul,cu 5-7.

Cele două jucătoare sunt la egalitate acum în meciurile directe, 5-5, dar Halep a obţinut o victorie în Fed Cup. Românca se impusese în ambele meciuri de anul acesta, în semifinale la Doha, cu 6-3, 3-6, 6-4, şi în finală la Wimbledon, cu 6-1, 6-3. De remarcat faptul că Svitolina a învins-o pe Halep şi la ediţia din 2017 a Turneului Campioanelor, cu 6-3, 6-4, tot în grupă.
Halep şi-a asigurat un cec de 570.000 de dolari şi 375 de puncte WTA.
Simona Halep are nevoie de victorie în ultima sa partidă, cu Karolina Pliskova (Cehia), vineri, pentru a se califica în semifinale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *