Sezonul de Formula 1 ar putea incepe in iulie in Austria, fara spectatori

Sezonul 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1 ar putea debuta in Austria pe data de 5 iulie, prin intermediul unei curse fara spectatori conform Reuters, dupa o intalnire ce a avut loc cu cei zece constructori.

Austria a inceput de o vreme sa relaxeze restrictiile impuse din cauza pandemiei cu coronavirus si Christian Horner, managerul echipei Red Bull, proprietara circuitului de la Spielberg trebuie sa admita faptul ca o cursa fara spectatori pe data de 5 iulie reprezinta o solutie fiabila in aceastaperioada dificila.

Perspectiva de a organiza o cursa cu usile inchise este din ce in ce mai posibila in ultima perioada. Exista anumite circuite despre care se vorbeste ca pot organiza evenimente fara public, care sa se concentreze doar pe TV pentru moment, cu un numar limitat de persoane.

Marele premiu al Austriei ar putea fi urmat indeaproape de doua curse similare in Marea Britanie, organizate la Silverstone, in egala masura fara spectatori, pe diferitele configuratii ale circuitului. In Marea Britanie au sediul numai putin de 7 echipe. Ross Brawn, directorul executiv al Formula One, apreciaza ca in acest sezon se mai pot desfasura intre 8 mari premii, numarul minim pentru care se poate vorbi de campionat mondial si 19 din cele 22 de etape care au fost programate initial.

Te-ar putea interesa:  Max Verstappen, victorios la Silverstone

Acest scenariu cu 8 curse ar fi posibil daca sezonul ar urma sa inceapa pana in luna octombrie, cel mai optimist scenariu fiind cel cu 19 curse, incepand cu luna iulie. Insa, in ambele situatii exista si posibilitatea ca sezonul sa intre in anul 2021 cu cel putin o luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *