Salah a dus Egiptul în sferturile Cupei Africii

Selecţionata de fotbal a Egiptului s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni din Camerun, după ce a învins reprezentativa Cote d’Ivoire cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, miercuri seara, la Douala, într-un meci din optimi în care scorul a fost ”alb” (0-0), atât după cele 90 de minute regulamentare, cât şi după prelungiri.

Lovitura decisivă a fost transformată de vedeta ”faraonilor”, Mohamed Salah, atacantul echipei Liverpool, în timp ce de la ivorieni singurul care a ratat a fost fundaşul Eric Bailly, şi el jucător în Premier League, la Manchester United, şutul său fiind apărat de portarul de rezervă Mohamed Abo Gabal.

Pentru egipteni au mai înscris Zizo, Amr Al Sulaya, Omar Kamal şi Mohamed Abdelmoneim. Pentru ivorieni au transformat Nicolas Pepe, Ibrahim Sangare, Maxwel Cornet şi Wilfried Zaha.

În meciul de la Douala, ambele echipe şi-au creat ocazii bune de gol, dar niciuna nu a fost inspirată în faţa porţii, în ciuda calităţii atacanţilor, Salah (Liverpool), Mostafa Mohamed (Galatasaray), respectiv Max-Alain Gradel (Sivasspor), Sebastien Haller (Ajax) sau Nicolas Pepe (Arsenal), Wilfried Zaha (Crystal Palace) sau Maxwel Cornet (Burnley).

Pentru ivorieni a devenit un blestem să fie învinşi de Egipt la loviturile de departajare, după ce acest lucru s-a mai întâmplat în sferturi de finală în 1998 şi în finala din 2006.

În sferturi, Egiptul, care deţine recordul de titluri câştigate în Africa (şapte), va înfrunta formaţia Marocului. Egiptenii nu au mai câştigat titlul continental din 2010, iar în 2019, la ultima ediţie, pe care au găzduit-o, s-au oprit în optimi.

Cote d’Ivoire – Egipt 0-0, după prelungiri; 4-5, la loviturile de departajare
Douala, Japoma Stadium

Au evoluat echipele:
Cote d’Ivoire: Badra Ali Sangare – Serge Aurier (căpitan), Eric Bailly, Simon Deli, Konan – Ibrahim Sangare, Jean-Michel Seri (Jeremie Boga, 72), Franck Kessie (Geoffroy Serey Die, 30) – Max-Alain Gradel (Wilfried Zaha, 71), Sebastien Haller (Maxwel Cornet, 105), Nicolas Pepe. Selecţioner: Patrice Beaumelle.
Egipt: Mohamed Al-Shenawi (Mohamed Abo Gabal, 88) – Omar Kamal, Ahmed Hegazy, Mohamed Abdelmoneim, Ahmed Abou El Fotouh – Mohamed Elneny, Amr Al-Sulaya, Hamdi Fathi (Zizo, 84) – Mohamed Salah (căpitan), Mostafa Mohamed (Mohamed Sherif, 91), Omar Marmoush (Trezeguet, 71). Selecţioner: Carlos Queiroz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *