România a pierdut în fața Germaniei la handbal

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de echipa Germaniei, cu scorul de 22-19 (13-10), joi, în primul meci de la Campionatul European – EHF EURO 2020, la Kolding (Danemarca), în Grupa D.

Tricolorele, private de jucătoare importante precum Crina Pintea, Laura Moisă sau Denisa Dedu, a plătit preţul în acest meci pentru începutul slab de meci şi pentru lipsa de coerenţă în atac în unele momente.

Debut prost de meci

Debutul a fost catastrofal, România fiind condusă cu 4-0. Primul gol al echipei antrenate de Bogdan Burcea a venit după şapte minute (1-4), dar Germania a continuat să domine ostilităţile şi s-a desprins la 7-1 şi 8-2 (13). Tricolorele au revenit în joc şi au marcat patru goluri consecutive, apropiindu-se la două lungimi, 6-8 (min. 18). Echipa noastră nu a reuşit să se apropie mai mult pe tabelă, iar la pauză scorul a fost de 13-10 pentru adversare.

Te-ar putea interesa:  Șoc în handbal. Corona Brașov, exclusă din Europa

România a confirmat evoluţia ascendentă în debutul reprizei secunde, reuşind egalarea, 14-14 (36), iar apoi a trecut pe lângă preluarea conducerii, după o ratare a pivotului Ostase la 15-15.

Ultimele 20 de minute au fost cu probleme pentru echipa României, care a greşit mult, a evoluat minute bune în inferioritate numerică şi nu a reuşit să găsească soluţii în atac. Germania s-a distanţat la 20-16 (51), profitând de o perioadă de opt minute în care România nu a reuşit să înscrie.

Evoluţia excelentă a portarului Yuliya Dumanska (procentaj 43%, patru aruncări de la 7 metri apărate) nu a putut suplini jocul mai puţin reuşit al Cristinei Neagu (4 goluri din 14 aruncări). Au cântărit, de asemenea, şi cele două aruncări de la 7 metri ratate de Neagu şi Buceschi.

Neagu, cele mai multe goluri

Pentru România au marcat Cristina Neagu 4 goluri, Eliza Buceschi 3, Cristina Laslo 3, Lorena Ostase 3, Alexandra Subţirică-Iovănescu 2, Nicoleta Dincă 1, Andreea Popa 1, Sonia Seraficeanu 1, Ana Maria Iuganu 1.

Te-ar putea interesa:  Dinamo, fara capitan

Golurile învingătoarelor au fost reuşite de Kim Naidzinavicius 4, Emily Bolk 4, Julia Maidhof 4, Antje Lauenroth 3, Amelie Berger 2, Marlene Zapf 2, Alina Grijseels 1, Xenia Smits 1, Evgenija Minevskaja (SCM Râmnicu Vâlcea) 1.

Meciul a fost arbitrat de franţuzoaicele Julie şi Charlotte Bonaventura.

În celălalt meci al grupei se întâlnesc Norvegia şi Polonia (21:30).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *