Quartararo, in pole position

Fabio Quartararo a reusit sa scrie istorie la Jerez de la Frontera. Cu alte cuvinte, francezul a reusit sa devina cel mai tanar om care reuseste pole position-ul la clasa regina a Motomondialului de viteza, Moto GP, la doar 20 de ani si 14 zile.

Pilotul de la Petronas Yamaha SRT a reusit sa stabileasca un nou record al circuitului de la Jerez 1 :36 :880 in cadrul turului de calificari. Quartararo a reusit sa il depaseasca cu doar 82 de miimi de secunda pe coechipierul sau, Franco Morbidelli.

Marc Marquez, spaniolul, va porni de pe locul trei de pe grila de start, la 0,090 de secunde in spatele lui Quartararo. Valentino Rossi a avut parte de o sesiune de calificari mai degraba dezamagitoare si va porni doar de pe locul 13 in prima cursa europeana a sezonului, programata pentru duminica incepand cu orele 15 :00. Si Jorge Lorenzo si-a dezamagit fanii de data aceasta. Pilotul lui Repsol Honda a reusit sa incheie doar pe locul 11 in cursa calificarilor, la peste sase zecimi in spatele lui Quartararo.

Te-ar putea interesa:  Marc Marquez a reusit sa castige cursa cu numarul 6 a sezonului in MotoGP

Liderul clasamentului general, Andrea Dovizioso, urmeaza sa al patrulea in cursa, dupa ce a incheiat calificarile la 128 de miimi in spatele lui Quartararo.

Dovizioso a reusit sa ii depaseasca pe spaniolul Maverick Vinales si pe britanicul Cal Crutchlow.

Spaniolul Jorge Navarro va porni din pole position la clasa Moto2, in cadrul Marelui Premiu al Spaniei. Este primul pole din cariera la aceasta clasa pentru pilotul iberic si primul pentru el din 2015 incoace.

Motociclistul de la HDR Heidrun Speed Up Racing i-a depasit in calificari pe Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) si pe Augusto Fernandez (Flexbox HP 40).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *