Prelungirea contractului lui Messi risca să bage FC Barcelona în faliment

Emi
By Emi august 6, 2021 14:39

Prelungirea contractului lui Messi risca să bage FC Barcelona în faliment

Prelungirea contractului argentinianului Lionel Messi ar fi reprezentat un „risc” financiar pentru echipa de fotbal FC Barcelona, confruntată în prezent cu mari dificultăţi, a declarat vineri preşedintele Joan Laporta, adăugând că a luat cea mai bună decizie pentru „interesele” clubului său.

„Din păcate, am primit o moştenire nefastă, cu o masă salarială sportivă care reprezintă 110% în raport cu veniturile totale ale clubului. O investiţie de nivelul de care îl presupunea contractul lui Messi implică anumite riscuri şi nu mai vrem să punem clubul în pericol. Nu sunt dispus să ipotechez clubul pe 50 de ani pentru nimeni”, a spus Laporta în cursul unei conferinţe de presă.

Messi se desparte după două decenii de FC Barcelona, club la care a sosit din Argentina când avea doar 13 ani, şi are „alte oferte” a precizat Laporta, fără să dezvăluie numele echipelor interesate de sextuplul câştigător al Balonului de Aur.

Messi, din 2001 la Barcelona

„Nu vreau să generez speranţe false. Jucătorul are şi alte propuneri şi există o limită de timp, în condiţiile în care LaLiga începe în curând. De asemenea, el avea nevoie de timp pentru a nu trebui să continue în această linie şi să poată evalua alte opţiuni. Ieri am purtat ultimele discuţii cu tatăl lui Leo. Au fost două luni de negocieri foarte intense. Am ajuns la acorduri care nu s-au putut concretiza. Am crezut că ar fi mai flexibile, dar ştiam deja că depăşim limita salarială”

Te-ar putea interesa:  FC Barcelona a pierdut cu Levante

În vârstă de 34 ani, Lionel Messi s-a aflat sub contract cu Barca timp de 7.478 de zile, de la semnarea primului său acord cu gruparea de pe Camp Nou, în data 8 ianuarie 2001, pe un şerveţel de hârtie. El şi-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a disputat 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile.

Argentinianul a semnat pe 25 noiembrie 2017 ultimul său contract cu FC Barcelona, cu o clauză de reziliere în valoare de 700 milioane euro, care a expirat pe 30 iunie.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi august 6, 2021 14:39
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<