Muntenegru – Romania | Cat de important este un egal pentru tricolori

Meci Muntenegru - Romania

Meciul Muntenegru – Romania, care se va disputa la data de 20 noiembrie, este ultima etapa din Liga C, Grupa 4 a Ligii Natiunilor.

Dupa victoria cu Lituania, de 3-0 pentru Romania, dar si dupa o evolutie foarte buna in aceasta editie a Ligii Natiunilor, tricolorii au un moral mult mai bun in meciul disputat la Podgorica. Pozitia pentru care jucam de aceasta data este mult mai buna decat cea din anul 2017, astfel incat acum jucam pentru locul al doilea in Grupa 4 a Seriei C din Liga Natiunilor.

Pentru a se mentine pe pozitia a doua in grupa, tricolorii au nevoie de un egal in meciul cu muntenegrenii, avand in momentul de fata cu doua puncte in plus fata de Muntenegru, in timp ce pe prima pozitie se afla Serbia, cu 11 puncte.

De ce este important pentru tricolori sa se mentina pe locul doi in Liga Natiunilor?

Daca echipa lui Contra va obtine un egal, se va mentine pe locul 2 in Liga Natiunilor si va avea sansa de a juca la Campionatul European. Echipele care se vor clasa cel mai bine in Seria C, dar care nu obtin calificarea la turneul final in urma preliminariilor, isi pot incerca norocul la un play-off in martie 2020, cu sansa de a participa la Euro.

In cazul in care tricolorii nu vor obtine calificarea prin preliminarii, vor avea o sansa sa joace la Euro daca se mentin pe a doua pozitie. Tragerea la sorti a grupelor din preliminariile Euro 2020 se va tine la data de 2 decembrie 2018, iar urnele valorice se vor stabili in functie de rezultatele din Liga Natiunilor.

In a treia urna valorica vor intra castigatoarele celor 4 grupe din care face parte si Romania, impreuna cu cele mai bune doua ocupante ale locurilor secunde, acesta fiind un motiv in plus pentru Romania sa obtina egal cu Muntenegru si sa isi mentina locul pe a doua pozitie in Liga Natiunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *