Când va afla Manchester City dacă va fi exclusă din cupele europene

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va anunţa în jur de 13 iulie dacă echipa engleză de fotbal Manchester City va fi sau nu exclusă pentru doi ani din cupele europene pentru încălcarea regulilor fair play-ului financiar, scrie AFP.
„Sentinţa finală va fi pronunţată în cursul săptămânii care începe pe 13 iulie”, a indicat Matthieu Reeb, directorul general al TAS.
Instituţia a studiat timp de trei zile, în prima jumătate a lunii trecute, apelul clubului englez, care contestă excluderea sa din cupele europene de către UEFA pentru nerespectarea fair play-ului financiar (FFP). Audierea s-a desfăşurat la distanţă, prin videoconferinţă, cu participarea avocaţilor clubului englez şi ai forului fotbalistic european.
Prin acest apel, Manchester City a contestat decizia Camerei de judecată a Comisiei de control financiar al cluburilor (ICFC), din data de 14 februarie 2020.
Comisia de control financiar din cadrul UEFA a exclus gruparea engleză pentru următoarele două sezoane ale cupelor continentale, sancţiunea fiind însoţită de o amendă în valoare de 30 milioane euro.
Dacă decizia TAS va fi defavorabilă englezilor, City va mai avea la dispoziţie o ultimă cale de atac, la Tribunalul federal elveţian, care are sediul tot la Lausanne.
Manchester City a fost sancţionată pentru că ar fi supraevaluat veniturile provenind din contractele de sponsorizare, în perioada 2012-2016.
Pierderile financiare pe care City le-ar suferi în cazul absenţei de pe scena europeană ar depăşi cu mult suma de 100 milioane euro pe an şi ar avea, cu siguranţă, consecinţe asupra întregului club, în condiţiile în care Liga Campionilor reprezintă cea mai bună oportunitate de expunere pentru proprietarii din Emiratele Arabe Unite ai grupării engleze.
Dacă sancţiunea va fi confirmată, ea nu o va împiedica pe City să-şi continue parcursul în sezonul 2019-2020 al Ligii Campionilor, ce a fost întrerupt din cauza coronavirusului în faza optimilor de finală retur, dar va fi reluat în august.
City a învins-o cu 2-1 în deplasare pe Real Madrid în turul optimilor Ligii Campionilor, returul fiind programat la începutul lui august. Final 8 al acestei competiţii va avea loc între 12 şi 23 august la Lisabona.
Dacă decizia TAS îi va fi favorabilă, City va putea juca în ediţia viitoare a Ligii Campionilor. Aflată pe locul 2 în Premier League, în spatele lui Liverpool care a câştigat deja titlul, echipa lui Pep Guardiola are un avans de 11 puncte faţă Manchester United, ocupanta locului 5, primul care nu duce în Champions League.
Altă mare echipă a fotbalului european, AC Milan, a fost exclusă din sezonul 2019-2020 al cupelor europene pentru încălcarea regulilor FPF, decizia fiind confirmată în iunie 2019 de TAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *