Mircea Rednic, la al 5-lea mandat de antrenor al lui Dinamo București

Mircea Rednic este noul antrenor principal al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, a anunţat administratorul special Iuliu Mureşan pentru pagina oficială de Facebook a clubului.

„Mircea Rednic a semnat în această dimineaţă, la sediul clubului, un contract valabil până la finalul acestei ediţii de campionat, cu drept de prelungire pentru încă un sezon competiţional”, a declarat Iuliu Mureşan.

Ca jucător, Mircea Rednic a evoluat opt sezoane consecutive în tricoul alb-roşu, a câştigat titlul de campion (1984, 1990), Cupa României (1984, 1986, 1990) şi a participat la cele mai importante rezultate în Europa: semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1984) şi semifinalele Cupei Cupelor (1990).

Mircea Rednic (59 ani) este antrenorul cu care Dinamo a câştigat ultimul titlu de campioană în România, cu 14 ani în urmă, în 2007.

În cariera sa, Rednic a câştigat 5 trofee, două titluri de campion în România, cu Rapid (2003) şi cu Dinamo (2007), Cupa României cu Rapid (2002), Supercupa României cu Rapid (2003) şi Cupa Azerbaidjanului cu Khazar Lankaran (2011).

Acesta este cel de-al 5-lea mandat al lui Mircea Rednic la Dinamo după ce a mai pregătit echipa alb-roşie în perioadele iulie 2006 – septembrie 2007, iuie 2008 – iunie 2009, mai 2015 – mai 2016 şi octombrie 2018 – iunie 2019.

Mircea Rednic a pregătit în cariera de antrenor, începută pe 1 octombrie 2000, 17 echipe: Rapid, FCM Bacău, Al Nassr, Universitatea Craiova, FC Vaslui, Dinamo, Alania Vladikavkaz, Khazar Lankaran, Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti, Standard Liege, CFR Cluj, Gent, Mouscron, Al Faisaly, Politehnica Iaşi şi Viitorul Constanţa.

Antrenorul formaţiei UTA Arad, Laszlo Balint, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că jucătorii echipei Dinamo „vor fi câini şi la propriu şi la figurat” în partida de sâmbătă şi că speră ca elevii săi să răspundă pe măsură.

„Suntem în faţa unui meci foarte dificil, mergem la Dinamo, o echipă aflată într-un moment foarte greu, după o succesiune de eşecuri neaşteptate. Pentru noi este mai important să ne uităm la ce avem noi de făcut, pentru că nici noi nu suntem într-un moment foarte bun. Nici noi nu am mai simţit gustul victoriei. Ei vor fi câini şi la propriu şi la figurat în dorinţa de a-şi apropria prima victorie după mult timp şi noi trebuie să răspundem cu aceeaşi măsură”, a afirmat Balint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *