Miguel Oliveira castiga Marele Premiu al Portugaliei

Sezonul 2020 al Moto GP si-a dat ultimul verdict odata cu victoria localnicului Miguel Oliveira in cadrul Marelui Premiu din Portugalia. Aflat pe primul loc in cadrul competitiei, pilotul echipei franceze Tech3 a aratat inca de la inceput ca este capabil sa castige aceasta cursa. Miller a incheiat cursa pe locul 2 si ofera tiltlul de constructori pentru Ducati in timp ce Quartararo a avut parte de o noua cursa complicata, terminata pe locul 14.

Portughezul Miguel Oliveira a reusit sa castige duminica Marele Premiu al Portugaliei Moti GP, cursa pe care a dominat-o inca de la inceput, Ducati castigand titlul mondial la constructori datorita locului doi al australianului Jack Miller. Spaniolul Joan Mir (Suzuki) care castigase titlul pilotilor in cursa precedenta organizata la Valencia a fost nevoit sa abandoneze cursa la scurt timp de la incepere.

Francezul Fabio Quartararo (Yamaha SRT) nu a reusit sa scoata o performanta mai buna de locul 14. Suzuki, care viza si el podiumul a esuat in aceasta tentativa, coechipierul lui Mir, terminand abia pe locul 15 in cardul cursei. Un alt francez care a participat la Marele Premiu de la Portugalia, Johann Zarco (Ducati-Avintia) a terminat cursa pe locul 10. Este vorba despre victoria cu numarul doi pentru Miguel Oliveira in acest sezon, in varsta de 25 de ani, dupa victoria reusita in cadrul Marelui Premiu al Stiriei. Oliveira a declarat ca dedica aceasta victorie tuturor spectatorilor care nu au putut participa la aceasta cursa din motive evidente. Marele Premiu al Portugaliei a avut loc cu “usile inchise” din cauza pandemiei cu coronavirus. Pilotul portughez urmeaza sa se alature anul viitor uzinei KTM pentru al treilea sezon de Moto GP din cariera. Este vorba despre titlul cu numarul 2 de constructor pentru Ducati din aceasta categorie dupa cel castigat in anul 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *