Messi, cel mai mare transfer din istorie

Sosirea fotbalistului argentinian Lionel Messi în Major League Soccer (MLS), pentru a juca la Inter Miami, ar fi „cel mai mare transfer din istorie”, în opinia antrenorului echipei americane, Phil Neville, informează DPA.

Numele septuplului câştigător al Balonului de Aur a fost intens vehiculat în ultima perioadă în legătură cu o plecare în Statele Unite, în condiţiile în care contractul său cu formaţia franceză Paris Saint-Germain va expira la finalul acestui sezon.

Campioana en titre din Ligue 1 face eforturi pentru a-l convinge pe Messi să rămână pe Parc des Princes, însă argentinianul ar putea fi tentat de o nouă aventură în afara Europei, în condiţiile în care şi-a îndeplinit deja marele vis de a cuceri Cupa Mondială.

O mutare în MLS ar face ca Lionel Messi să calce pe urmele altor jucători de top, precum David Beckham, actualul coproprietar al clubului Inter Miami, Andrea Pirlo sau Steven Gerrard, însă Neville este convins să transferul starului argentinian ar genera şi mai multă frenezie.

„Cred că va fi probabil cel mai mare transfer din istorie”, a declarat Phil Neville, fostul fundaş al naţionalei Angliei şi al echipei Manchester United.

„Nu mă pot gândit la o altă vedetă de această magnitudine care să vină în acest loc dintr-o ţară majoră a fotbalului. Ar fi probabil similară cu sosirea lui Beckham, dar probabil şi mai mare. Cred că vorbim de unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile”, a spus tehnicianul englez.

Însă, dacă Inter Miami va reuşi să-l atragă pe Messi în MLS, Neville recunoaşte că gruparea va trebui să facă schimbări logistice importante pentru a putea primi o personalitate de nivelul argentinianului.

„Lucrurile vor fi diferite. Copacii vor trebui probabil să fie mai mari (în jurul terenului de antrenament). Securitatea va trebui întărită. Traseul care jucătorii îl fac fac astăzi spre stadion ar putea fi diferit. Călătoriile ar putea fi diferite. Hotelurile în care ne cazăm ar putea fi, de asemenea, diferite”, a explicat el..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *