Marcus Rashford, tinta unor mesaje rasiste dupa o finala pierduta

Atacantul Manchester United, Marcus Rashford, a dezvaluit recent ca a primit zeci de mesaje cu caracter rasist pe retelele sociale, dupa finala din cadrul Europa League, finala pierduta de echipa sa, care a jucat impotriva echipei Villarreal.

Marcus Rashford a fost tinta unor mesaje cu caracter rasist pe retelele sociale dupa finala din cadrul Europa League pierduta de echipa Manchester United. Cel putin 70 de insulte rasiste pe conturile sale de retele sociale si asta in prima zi dupa finala pierduta. Intr-un al doilea mesaj postat pe contul sau de Twitter, jucatorul s-a aratat scandalizat de un insultator in special care a lasat un “munte” de emojis reprezentand unele semne, in mesageria privata a jucatorului si, care, de altfel, este un profesor de matematica cu cont public. Este scandalizat de faptul ca o astfel de persoana ii invata pe copii cand el ar trebui sa fie de fapt un model demn de urmat, nu un rasist.

Cateva ore mai devreme, atacantul, reputat pentru actiunile sale din afara terenului, in special pentru lupta activa pe care o duce de o vreme impotriva malnutritiei la copii, juca in finala impotriva echipei Villarreal. Jucatorul in varsta de 23 de ani este de altfel tinta recurenta a insultelor rasiste online. De la inceputul lunii mai, toti cei care au legatura cu fotbalul britanic au observat un boicot pe retelele sociale de patru zile, organizat pentru a reclama luarea unor masuri mai drastice, atat din partea platformelor cat si din partea celor care detin o putere legislativa, pentru a lupta impotriva acestor persoane rasiste.

Te-ar putea interesa:  FCSB a terminat la egalitate cu Vitoria Guimaraes

Fotbalistul in varsta de doar 23 de ani a fost tinta preferata a suporterilor spanioli, care, in euforia succesului, se pare ca au uitat ca sportul este, sau cel putin ar trebui sa fie guvernat de fair-play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *