Liga Campionilor – o finala la Lisabona confirmata pentru luna august

UEFA a dezvaluit recent o serie de detalii cu privire la reprogramarea fazei finale a Ligii Campionilor care, pana la urma, in ciuda pandemiei cu coronavirus, va avea loc. Idem pentru Liga Campionilor varianta feminina. La niste date mai putin obisnuite si intr-un format inedit, dezvaluite saptamana aceasta de UEFA, Liga Campionilor va avea se pare o finalitate. Liverpool (C1) si Manchester United (C3) se pare ca vor avea succesori. Ramane de vazut care vor fi acestia.

Lisabona, capitala estivala pentru C1. Finala C1 a Ligii Campionilor trebuia sa se dispute pe data de 30 mai la Istanbul. Insa, in cele din urma, se va organiza in Lisabona pe Stade de la Luz pe data de 23 august. Absenta de pe lista marilor orase europene pentru a gazdui Euro 2020, capitala portugheza ar trebui sa devina capitala fotbalului in aceasta vara deoarece aici se vor desfasura sferturile si semi-finalele din cadrul C1, la Luz si pe stadoinul Jose Alvalade.

Tragerile la sorti pentru a afla echipele care urmeaza sa se confrunte vor avea loc pe data de 10 iulie.

Meciurile retur dintre Manchester City-Real Madrid, Bayern-Chelsea, Juventus-Lyon si Barcelona-Napoli urmeaza sa se dispute pe stadioanele stabilite ale echipelor gazda, pe data de 7 si 8 august 2020. In sferturile de finala s-au calificat deja echipe precum RB Leipzig, Atlanta, PSG si Atletico Madrid.

In cazul in care va exista egalitate dupa cele 90 de minute de joc se va apela la prelungiri si la lovituri de pedeapsa. Acest lucru se va aplica si meciurilor din celelalte competitii. Istanbul, oras care trebuia sa gazduiasca anul acesta finala Ligii Campionilor a fost desemnat orasul gazda pentru Liga Campionilor din anul 2021. In 2022 va avea loc la Sankt-Petersburg, in 2023 la Munchen si in 2024 la Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *