Jocurile Olimpice de la Tokyo riscă să nu aibă loc

Nic Coward, preşedintele Federaţiei britanice de atletism, susţine că ar fi de preferat ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie amânate pentru a-i ”cruţa” pe sportivi de stresul de a se antrena în mijlocul pandemiei de coronavirus.
Coward a subliniat că şi pregătirea sportivilor lasă de dorit într-un astfel de context, ei neavând cum să fie în forma ideală pentru a participa cu succes la Olimpiada de vară.
”Multe facilităţi sportive s-au închis, oamenii sunt sfătuiţi să stea în case, e clar că va lua timp pentru ca aceşti sportivi care ţintesc înalta performanţă să ajungă la forma necesară pentru a se alinia la startul întrecerilor. Acest lucru creează stres şi mă duce la concluzia că JO 2020 (24 iulie – 9 august) ar trebui să se amâne”, a punctat Coward.
În ultimul timp, tot mai multe voci din lumea sportului, dar şi comitete olimpice naţionale se pronunţă pentru amânarea JO 2020 de la Tokyo generând o polemică tot mai serioasă pe acest subiect.
Dacă ţări precum Slovenia, Columbia, Spania, dar şi sportivi din alte state s-au pronunţat pentru amânarea Olimpiadei de vară de la Tokyo (24 iulie – 9 august), altele, cum ar fi Japonia, China, Coreea de Sud vor ca evenimentul să se desfăşoare la data programată. Polonezul Piotr Malachowski, de două ori medaliat cu argint la Jocurile Olimpice la aruncarea discului, a afirmat vineri că Olimpiada de la Tokyo ar trebui amânată, în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a nu se transforma în ”jocurile morţii”.
”Dacă JO 2020 s-ar desfăşura în noiembrie sau decembrie ar fi mult mai bine pentru sportivi. Ei vor avea suficient timp să se pregătească. În actualele condiţii, mulţi dintre noi nu ne putem antrena aşa cum ar trebui, iar o amânare a JO ar preveni faptul ca acestea să se transforme în ‘jocurile morţii”’, a spus Malachowski.
El a menţionat că din cauza restricţiilor impuse, a fost nevoit să se antreneze în parcuri sau în curtea casei sale, în condiţii nefavorabile.
Dacă ţări precum Slovenia, Columbia, Spania, dar şi sportivi din alte state s-au pronunţat pentru amânarea Olimpiadei de vară de la Tokyo (24 iulie – 9 august), altele, cum ar fi Japonia, China, Coreea de Sud vor ca evenimentul să se desfăşoare la data programată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *