Galatasaray a câștigat campionatul în Turcia

Galatasaray Istanbul a cucerit cel de-al 23-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa, marţi seară, după victoria categorică obţinută pe terenul formaţiei Ankaragucu, informează AFP.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Galatasaray, cea mai titrată echipă din istoria fotbalului turc, a acumulat 82 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de marea sa rivală Fenerbahce, ocupanta locului secund, cu 77 de puncte.

În partida de marţi, atacantul argentinian Mauro Icardi, împrumutat de la Paris Saint-Germain, a reuşit o dublă pentru Galatasaray, în minutele 7 şi 38, ajungând la un total de 21 de goluri de la debutul sezonului.

Pentru echipa pregătită de antrenorul Okan Buruk au mai marcat Baris Yilmaz (73) şi Sergio Oliveira (78), golul gazdelor fiind înscris de Milson (16).

Galatasaray, care cucerise ultimul său titlu naţional în 2019, a încheiat sezonul trecut pe un modest loc 13, cel mai slab din istoria sa.

Gruparea „Cim Bom” va avea ocazia să sărbătorească noul titlu pe teren propriu alături de fanii săi, duminică, la marele derby cu Fenerbahce, formaţie care nu a mai câştigat campionatul Turciei din 2014.

În vara trecută, Galatasaray şi-a întărit lotul prin aducerea lui Mauro Icardi şi a uruguayanului Lucas Torreira, iar în iarnă a mai transferat alţi trei fotbalişti de top: belgianul Dries Mertens, portughezul Sergio Oliveira şi italianul Nicoilo Zaniolo, toţi provenind din Serie A.

La Galatasaray urmează să revină după încheierea sezonului Alexandru Cicâldău şi Olimpiu Moruţan, împrumutaţi în acest sezon la Ittihad Kalba, respectiv Pisa, însă este puţin probabil ca cei doi români să fie păstraţi în lot de Okan Buruk.

Anul trecut, titlul de campioană a Turciei a fost cucerit de Trabzonspor, echipă aflată în acest moment pe locul al şaselea în clasament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *