Ferrari, acuzată că a încălcat regulile sanitare

Scuderia italiană de Formula 1 Ferarri şi pilotul monegasc Charles Leclerc au fost chemaţi la ordine de un delegat pentru Covid-19 al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), după o abatere de la protocolul sanitar, a anunţat, joi, forul mondial.
Revenit la Monte Carlo între Grand Prix-ul Austriei din weekend-ul trecut şi Grand Prix-ul Stiriei din acest final de săptămână, ambele organizate pe Red Bull Ring din Spielberg, Leclerc a fost surprins într-o fotografie în public, în timp ce participanţilor li se cere să limiteze interacţiunile din afara „bulei” pe care o formează pe circuit.
O nouă încălcare a protocolului sanitar ar putea conduce la citarea sa în faţa comisarilor de cursă.
În plină pandemie de coronavirus, Formula 1 s-a numărat printre primele competiţii internaţionale reluate, cu o întârziere de peste trei luni, graţie unui protocol sanitar strict.
Participanţilor la Campionatul Mondial li se cere să fie testaţi la fiecare cinci zile şi să rămână izolaţi în grupuri şi sub-grupuri cât mai închise posibil pe circuite şi în afara acestora, chiar dacă este posibil ca piloţii să se întoarcă la casele lor între curse.
Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a revenit şi el la Monte Carlo, dar nici el şi nici echipa nu au fost chemaţi la ordine, nefiind indicii că au încălcat protocoalele sanitare din afara „bulei”.
Marele Premiu inaugural al sezonului 2020, duminica trecută în Austria, a fost câştigat de Bottas, urmat de Leclerc şi de britanicul Lando Norris (McLaren).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *