FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League

Derby Dinamo -FCSB

FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League la fotbal, după ce a fost învinsă de Vitoria Guimaraes cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, în manşa secundă a play-off-ului, pe Stadionul D. Afonso Henriques din Guimaraes.
Lusitanii s-au impus prin golul marcat de Edmond Tapsoba (53 – penalty), după 0-0 la Giurgiu, în tur.
Vitoria putea câştiga la scor acest meci, în care a avut şi două bare, dar a ratat foarte mult în faţa unei echipe care a evoluat foarte slab, confirmând astfel momentul dificil prin care trece FCSB.
Echipa din Guimaraes a avut şansa golului încă din min. 2, când Pintilii a pierdut o minge, însă Pepe a tras slab şi Bălgrădean a respins.
Ocaziile s-au succedat în continuare la poarta vicecampioanei României, care nu a reuşit în prima repriză să îşi creeze nicio şansă decentă de gol. Davidson (17) a şutat peste poartă după o acţiune personală, apoi Planic a blocat şutul lui Rochinha (26), iar Pepe a reluat peste. Pepe nu a nimerit ţinta din careu nici două minute mai târziu (28). Planic a fost din nou providenţial, deviind în corner şutul lui Rochinha (35).
Prima repriză s-a încheiat cu o bară a gazdelor, nimerită de Bruno Duarte, cu capul, din centrarea lui Sacko (45), după care Poha a reluat mult peste poartă.
În debutul reprizei secunde, Roman, intrat în locul lui Creţu, care risca eliminarea, l-a faultat din spate pe Davidson, iar Tapsoba a marcat din penalty (51).
Prima oportunitate a ”roş-albaştrilor” a venit în min. 54, când Panţîru a şutat de la 20 metri, un pic peste poartă.
Vitoria continuat să atace şi să rateze: Planic (57) a blocat şutul lui Rochinha, Davidson a fost imprecis în două situaţii (58, 59), Rochinha (61) a ratat şi el după o gafă uriaşă a lui Planic.
FCSB a încercat să construiască, dar a fost neputincioasă de cele mai multe ori, în timp ce Vitoria a făcut un joc de posesie, cu ieşiri pe contraatac. O acţiune bună a echipei antrenate de Bogdan Vintilă a fost cea a lui Coman, încheiată cu un şut pe lângă (83).
Vitoria a mai avut o bară (90), prin Joao Teixeira, dar FCSB putea da lovitura la ultima fază a jocului, când Cristea a trimis cu capul din marginea careului mic, însă reluarea a fost slabă şi pe direcţia portarului (90+3).
Pentru Vintilă a fost al doilea meci ca antrenor al FCSB şi al doilea eşec, fără gol marcat.
FCSB ratează grupele unei competiţii europene pentru al doilea sezon consecutiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *