Djokovici poate participa la Australian Open

Tenismanul sârb Novak Djokovic va beneficia de o viză care să îi permită participarea la Openul Australiei, programat între 16 şi 29 ianuarie 2023, la un an după expulzarea sa din această ţară, legată de absenţa vaccinării împotriva Covid, anunţă mass-media australiană, citată de AFP.

Guvernul australian a decis să-i acorde o viză lui Djokovic, campion la Australian Open de nouă ori (un record), au indicat postul de televiziune ABC şi alte surse media de la antipozi, fără alte precizări.

Solicitaţi marţi de AFP, ministrul australian al Imigraţiei şi responsabilii Federaţiei australiene de tenis nu au comentat deocamdată acest anunţ.

Dar cazul părea să fie pe drumul cel bun în ultimele săptămâni, datorită schimbării guvernului din Australia, coaliţia conservatoare aflată la putere în momentul expulzării sârbului fiind înlocuită de atunci cu un cabinet de centru-stânga condus de laburistul Anthony Albanese.

Djokovic (35 ani), fost număr unu mondial, care participă în prezent la Turneul Campionilor de la Torino (Italia), s-a arătat încă precaut luni.

Te-ar putea interesa:  Nadal eliminat de Kyrgios in optimi la Acapulco

„Încă nu este nimic oficial. Aşteptăm. Ei (avocaţii săi) discută cu guvernul australian, asta e tot ce pot spune în acest moment”, a spus jucătorul sârb.

Luna trecută, directorul Australian Open, Craig Tiley, a indicat că a petrecut timp cu Djokovic şi a asigurat că jucătorul vrea să dispute primul turneu de Mare Şlem din 2023.

„El a spus că şi-ar dori, evident, să se întoarcă în Australia, dar ştie că decizia finală va fi la latitudinea guvernului federal”, a declarat oficialul pentru ziarul australian The Age. „A acceptat această poziţie. Este o chestiune privată între ei”, a adăugat Tiley, care a îndemnat ambele părţi să găsească o soluţie.

În ianuarie 2022, după ce a fost reţinut la sosirea sa la Melbourne, Djokovic a fost expulzat şi condamnat la o interdicţie de trei ani de a intra pe teritoriul Australiei, după o intensă bătălie juridică.

Ridicarea acestei interdicţii este la discreţia guvernului lui Anthony Albanese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *