Djikovici a câștigat la Wimbledon și a pierdut în ATP

Sârbul Novak Djokovic, care a câştigat duminică turneul de la Wimbledon, obţinând al 21-lea titlu de Mare Şlem din cariera sa, a pierdut patru locuri în clasamentul ATP dat publicităţii luni, în care ocupă poziţia a 7-a, în condiţiile în care nu au fost atribuite puncte la ediţia 2022 a competiţiei londoneze pe iarbă.

Lider al acestei ierarhii rămâne rusul Daniil Medvedev, care nu a putut fi prezent la Wimbledon, după ce organizatorii au decis să excludă toţi jucătorii şi jucătoarele din Rusia şi Belarus, după invazia din Ucraina.

Conducerea ATP, care a contestat această hotărâre a responsabililor de la All England Club, a decis să nu acorde puncte în clasamentul mondial pentru turneul britanic.

Djokovic a pierdut astfel cele 2.000 de puncte obţinute anul trecut după victoria sa de la Wimbledon, când l-a învins în finală pe italianul Matteo Berrettini, absent de la ediţia din acest an din cauza infectării cu Covid-19 şi care a retrogradat patru locuri, până pe 15.

Te-ar putea interesa:  ATP și WTA au fost suspendate. Sezonul de tenis ar putea începe cu Turneul de la București

În ceea ce-l priveşte pe australianul Nick Kyrgios, finalistul ediţiei din acest an de la Wimbledon, acesta a coborât la rândul său cinci poziţii şi se află acum pe locul 45.

Principalul beneficiar al neacordării de puncte la Wimbledon 2022 este spaniolul Rafael Nadal, care s-a retras înaintea semifinalelor din cauza unei probleme medicale şi care a câştigat un loc revenind în Top 3 ATP.

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (3 ATP, principal favorit) a câştigat duminică turneul de Mare Şlem de la Wimbledon după ce s-a impus în finală, în patru seturi, 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7/3), în faţa australianului Nick Kyrgios (40 ATP).

Partida, una în care a „plouat” cu aşi, a durat un pic mai mult de trei ore, sârbul reuşind 15 aşi, iar australianul nu mai puţin de 30. Ambii jucători au avut câte 7 duble greşeli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *