Cluburile din ”Super-Ligă” vor fi pedepsite de UEFA

Tentativa eşuată de creare a unei Super Ligi europene a cluburilor de fotbal, pentru a concura Liga Campionilor, va avea „consecinţe” pentru cele 12 cluburi aflate la originea proiectului, a afirmat, miercuri, unul din conducătorii Comitetului Executiv al UEFA, care se va reuni vineri.

Proiectul a „avut deja consecinţe, într-o oarecare manieră, întrucât cluburile fondatoare trebuie să trăiască cu ruşinea lor”, a spus Karl-Erik Nilsson, unul din vicepreşedinţii instanţei.

„Vom discuta eventuale consecinţe suplimentare” la reuniunea de vineri, a adăugat oficialul suedez, citat de site-ul Fotbollskanalen.

„Dar oricum vor exista consecinţe, în special în ce priveşte încrederea şi credibilitatea lor pe viitor”, a adăugat Nilsson.

La rândul său, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, şi-a mai îndulcit tonul la adresa celor 12 cluburi disidente, după ce iniţial la chemase la ordine la începutul săptămânii şi le ameninţase cu excluderea din toate competiţiile majore.

Florentino Peres spune că proiectul e în ”stand-by”

Proiectul Super Ligii europene de fotbal este în „stand-by’, a anunţat preşedintele clubului Real Madrid şi al competiţiei, Florentino Perez, într-un interviu acordat unui post de radio.

Te-ar putea interesa:  UEFA a anulat toate meciurile din cupele europene. Premier League se amână

„Proiectul este în stand-by. Societatea există Super League există în continuare”, a declarat Florentino Perez, asigurând că „Juventus şi AC Milan nu au plecat…, noi suntem împreună, reflectăm, lucrăm”, a spus el.

Întrebat despre aderarea la proiect a clubului FC Barcelona, Florentino Perez a răspuns că a discutat cu preşedintele Barcei, Joan Laporta, miercuri: „Bineînţeles că este în continuare în proiect”.

„Lucrăm de mulţi ani la acest proiect. Poate că nu l-am explicat suficient de bine, dar poate că o vom face mai bine”, a explicat Perez.

„Nu am văzut niciodată o asemenea agresivitate din partea preşedintelui UEFA şi din partea preşedinţilor de ligi europene, precum cea din Spania. Aş putea spune că a fost ceva orchestrat. Este ca şi cum noi am fi vrut să ucidem fotbalul. Ca şi cum am fi lansat o bombă atomică, dar noi doar am vrut să salvăm fotbalul”, a conchis Perez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *