CFR Cluj, victorie în deplasare la Rennes

 Campioana României, CFR Cluj a obţinut o victorie magistrală, 1-0 (1-0) în deplasare cu formaţia franceză Rennes, pe Roazhon Park din Rennes, în Grupa E a Europa League la fotbal.
Clujenii au câştigat nu fără emoţii un meci în care trebuia să se impună clar, având în vedere că Rennes a jucat mult timp în nouă oameni. Unicul gol al partidei a fost înscris de Ciprian Deac (9), dar gazdele au ratat un penalty prin Mbaye Niang.
Bretonii au început avântat meciul şi au avut o primă ocazie în min. 4, când Niang a şutat din careu, dar Arlauskis a prins balonul.
Soarta partidei s-a schimbat în min. 5, când portarul Mendy l-a faultat în postură de ultim apărător pe Lacina Traore şi a fost eliminat. În poartă a intrat tânărul goalkeeper Pepe Bonet, devenind cel mai tânăr portar care a evoluat în Europa League, la 16 ani şi 254 de zile. Deac a marcat din lovitură liberă acordată (9), golul care a adus victoria echipei ardelene.
CFR a preluat controlul jocului, dar francezii au avut o ocazie bună (19), şutul lui Bourigeaud de la 20 de metri, trecând pe lângă poartă.
Clujenii au avut şansa de a-şi mări avantajul, însă voleul lui Djokovic (22), din colţul careului mic, s-a dus în plasa laterală, iar Deac a trimis cu capul peste poartă din şase metri (24).
Rennes a avut o mare şansă de a egala, dar Niang a ratat penalty-ul acordat pentru faultul lui Boli la Hunou (28).
Până la pauză, echipa antrenată de Dan Petrescu a avut trei ocazii bune de gol, însă nu a reuşit să fructifice. Bonet a respins voleul lui Djokovic (32), Boli a reluat cu capul puţin pe lângă, după un corner al lui Bordeianu (33), iar Djokovic a tras slab din poziţie centrală (38) şi Bonet a respins.
În debutul reprizei secunde, Rennes a rămas în nouă, Camavinga fiind eliminat după ce l-a faultat pe Omrani la 16 m, în urma unei pase greşite a lui Bonet. Deac a trimis peste poartă din lovitură liberă (48).
Deşi a avut avantaj un numeric decisiv, CFR a făcut o repriză secundă foarte slabă, fiind dominată pe alocuri de echipa gazdă, care şi-a creat singurele ocazii clare. Hunou (65), pe contraatac, a şutat de la 18 metri, puţin pe lângă poartă. Niang (84) a fost blocat excelent de Burcă în 6 m, iar Siebatcheu a tras peste poartă de la 16 metri (90). Finalul a fost cu atât mai strâns cu cât CFR a evoluat în 10 jucători din min. 82, când Susic a primit al doilea cartonaş galben.
CFR a obţinut prima victorie în faţa unei echipe franceze, după trei egaluri şi trei eşecuri în partidele anterioare. Rennes a mai jucat un singur meci contra unei echipe româneşti, fiind învinsă de Rapid cu 2-0 în 2005, în Giuleşti, în Cupa UEFA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *