Cei mai buni jucători de tenis din lume

Sportiv
By Sportiv septembrie 27, 2021 10:09

Cei mai buni jucători de tenis din lume

Competițiile sportive fac parte din natura umană. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au luat parte la tot felul de întreceri pentru a-și pune la încercare calitățile fizice și pentru a-și dovedi forța corporală în fața adversarului. Indiferent dacă este vorba despre un sport în care latura fizică joacă un rol important sau un sport în care poți câștiga doar dacă ai o putere de concentrare absolută, lumea își dorește cu ardoare să vadă astfel de întreceri. Tenisul, pe de altă parte, este un sport care le combină cu succes pe ambele. Așadar, iată câțiva dintre cei mai buni jucători de tenis la ora actuală.

Novak Djokovic

Chiar dacă nu ai urmărit nici măcar un meci de tenis până acum, este imposibil să nu fi auzit numele lui Djokovic. Acest jucător sârb provine dintr-o familie de sportivi.

Schimbarea în viața sa a avut loc în anul 2004, când a reușit să ajungă în semifinalele competiției Australian Open.

Doi ani mai târziu deja lua parte la turnee de Mare Șlem unde a fost învins de către Marat Safin. Cu toate acestea și-a continuat ascensiunea și în anul 2016 a câștigat două turnee ATP.

Te-ar putea interesa:  Eduard Novak vrea să îl aducă pe Novak Djokovici în România

Cu alte cuvinte, se poate spune că Novak a fost predestinat la o astfel de carieră, în ciuda faptului că tatăl său își dorea să devină fotbalist. Totodată, succesul nu apare peste noapte și este nevoie de multă muncă și perseverență pentru a avea parte de faimă la un astfel de nivel.

Rafael Nadal

kirill-zharkiy-ItKtQ-OaIzQ-unsplash

Așa cum a fost menționat deja, este nevoie de talent înnăscut și motivație din plin pentru a deveni unul dintre cei mai buni jucători de tenis din lume. Cu toate că nu este văzut așa din afară, tenisul este un joc de strategie. Există mulți factori pe care trebuie să-i iei în calcul pe parcursul unui meci.

În primul rând, trebuie să începi cu o strategie în minte pe care să o poți schimba în funcție de mișcările adversarului. Am putea compara tenisul cu alte activități care necesită o strategie, așa cum sunt blackjackul sau sloturile. Concentrarea este la maximum, dar merită din plin.

Pe parcursul jocurilor lui Nadal putem vedea adesea că se concentrează la maximum pentru a avea un joc frumos, în special când joacă pe zgură. Nadal este o legendă vie cu peste 88 de titluri ATP la simplu și 81 de câștiguri consecutive printre altele.

Te-ar putea interesa:  România va avea, totuși, două tenismene la Olimpiadă

Venus Williams

Fără doar și poate, surorile Williams au scris istorie de-a lungul carierelor încununate de victorii de care au avut parte și de care se bucură și în prezent.

La fel ca sora ei, Venus a mers pentru prima dată pe un teren de tenis la îndemnul tatălui ei. Acesta i-a văzut talentul încă de la început. A cunoscut faima pentru prima dată în anul 1994 și lumea a observat numaidecât servele și loviturile puternice.

Câțiva ani mai târziu devenea prima femeie care ajunge în finală la US Open, dar a pierdut în fața Martinei Hingis.

Anul 2000 a marcat un alt an important pentru cariera lui Venus, acesta fiind momentul în care ea a câștigat atât turneul Wimbeldon cât și US Open. Mai mult, ea și-a apărat aceste trofee și anul următor.

Ceea ce a urmat este o serie de câștiguri la cele mai mari competiții de acest tip din lume. Chiar dacă ar fi să se retragă din tenis, fanii nu vor uita de performanțele ei prea curând.

Te-ar putea interesa:  Serena Williams susține că nu s-a retras

Steffi Graf

Faptul că îi depășește la vârstă pe ceilalți jucători prezentați în această listă înseamnă doar că are mult mai multă experiență și titluri acumulate.

Jucătoarea de origine germană are un portofoliu impresionant și este una dintre singurele jucătoare care au obținut mai multe titluri grand slam decât Serena Williams.

Pe lângă faptul că are multe titluri pe care le reprezintă cu mândrie, Steffi este singura jucătoare care a câștigat 4 titluri de grand slam și o medalie olimpică într-un an calendaristic.

În ciuda faptului că s-a retras în urmă cu destul de mult timp din această industrie, ea continuă să inspire milioane de persoane din toată lumea.

Și-a petrecut o mare parte din viață pe terenuri de tenis și s-a antrenat ore în șir alături de tatăl ei, însă a demonstrat în atâtea rânduri că doar munca intensă te ridică pe culmile fericirii.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Sportiv
By Sportiv septembrie 27, 2021 10:09
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<