Campionii Chinei la fotbal au dat faliment și s-au desființat

Jiangsu Football Club, noua denumire a lui Jiangsu Suning care a câştigat titlul de campioană a Chinei sub conducerea antrenorului român Cosmin Olăroriu, şi-a încetat activitatea din cauza problemelor financiare la doar trei luni de la acel succes.

Clubul din Nankin a precizat într-un comunicat că ”în pofida reticenţelor noastre de a ne despărţi de jucătorii care au cucerit cele mai mari onoruri şi de suporterii care şi-au arătat solidaritatea faţă de club, cu regret trebuie să facem un anunţ: de azi, Jiangsu Football Club pune capăt activităţii echipelor sale”.

Clubul chinez, care s-a despărţit recent de antrenorul Cosmin Olăroiu şi mai mulţi jucători de bază în cucerirea titlului, a justificat decizia prin ”succesiunea mai multor elemente incontrolabile”.

Fără patron de 6 luni

De şase luni, Jiangsu a căutat fără succes un nou patron în locul grupului Suning, care deţine în Italia pe Inter Milano, şi care a decis să se retragă.

Patronul lui Suning, Zhang Jindong, şi-a manifestat intenţia de a renunţa la activităţile din afara sferei comerciale. Suning deţine 68.55% din capitalul lui Inter Milano, iar un fond de investiţii din Hong Kong, Lion Rock Capital are restul acţiunilor.

Te-ar putea interesa:  Messi s-ar fi înțeles cu Barcelona pentru un nou contract

Un al club din Superliga Chinei, Tianjin Teda, ar putea intra de asemenea în faliment în următoarele zile din cauza problemelor economice cu care se confruntă fotbalul chinezesc.

Jiangsu a fost unul dintre cluburile emblematice ale Superligii chineze, iar în 2016 i-a transferat pe brazilienii Alex Teixeira şi Ramires pentru 50 respectiv 28 milioane dolari. Pe banca tehnică au trecut antrenori precum Fabio Capello, iar în 2019, Jiangsu a fost aproape de transferul galezului Gareth Bale de la Real Madrid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *