Bianca Andreescu a câștigat US Open

Tenismena canadiancă de origine română Bianca Andreescu a câștigat Openul Statelor Unite, după ce a învins-o în finală pe americanca Serena Williams cu 6-3, 7-5.

Bianca a câștigat primul set după ce a reușit două break-uri și a condus în al doilea set cu 5-1 la ghemuri și a avut minge de meci, dar Serena a revenit spectaculos, încurajată și de public, și a reușit să câștige patru ghemuri la rând, aducând scorul la 5-5. Bianca a câștigat însă următoarele două ghemuri iar Bianca Andreescu a devenit noua campioană de la US Open. Este primul titlu de Grand Slam obținut de sportiva canadiancă. Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, urcă pe locul 5 mondial și o depășeșește în clasament pe Simona Halep.

Pentru titlul cucerit la Flushing Meadows, Andreescu a fost recompensată cu un cec de 3.850.000 dolari.
Bianca Andreescu, aflată la al patrulea turneu de Mare Şlem din carieră, a egalat recordul stabilit în 1990 de Monica Seles, devenind totodată prima jucătoare canadiană care câştigă un Grand Slam în era open, care a început în 1968.
Serena Williams rămâne cu şase titluri câştigate la US Open. Serena Williams (8 WTA), care va împlini luna aceasta 38 de ani, ratează o nouă şansă de a-şi trece în palmares al 24-lea titlu de Mare Şlem, după ce a pierdut finalele de la Wimbledon şi US Open în ultimii doi ani. Ultimul titlu de Grand Slam câştigat de americancă datează din 2017, de la Australian Open.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *