Adrian Mutu, numit antrenor la Rapid

Fostul internaţional Adrian Mutu a fost instalat, miercuri, în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, informează gruparea giuleşteană într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial.

„Adrian Mutu este, începând de astăzi, noul antrenor principal al Rapidului, acesta semnând un contract valabil până în vara lui 2023. În vârstă de 43 de ani, fostul mare atacant al României a mai antrenat FC Voluntari, Al Wahda U21, naţionala României U21, ultima sa experienţă fiind pe banca lui FCU 1948. Adrian Mutu a lucrat de-a lungul carierei de jucător cu mari antrenori ai lumii, printre care Jose Mourinho, Claudio Ranieri, Fabio Capello, Marcelo Lippi sau Cesare Prandelli. Ca jucător, Mutu are în CV echipe uriaşe din Europa, ca Internazionale Milano, Parma, Verona, Chelsea Londra, Juventus Torino sau Fiorentina, fiind singurul jucător român ce a reuşit să înscrie peste 100 de goluri în Serie A”, se menţionează pe site-ul citat.

Tehnicianul a declarat că numirea sa la Rapid este o mare responsabilitate şi că istoria clubului îl obligă pe el şi jucători să dea 100% pentru a-şi îndeplini obiectivele.

Te-ar putea interesa:  Mutu, noul antrenor al Naționalei U21

„Rapid este un club important al României, mă bucur să fiu aici, dar în acelaşi timp sunt concentrat să facem treabă bună şi să reuşim să avem rezultate şi mai bune de-acum încolo. Rapid are un spirit unic, construit de-a lungul atâtor ani, cu nişte suporteri ce transmit acea pasiune, pe care am văzut-o întotdeauna în tribune. Au fost alături de noi atunci când am jucat cu echipa naţională în Giuleşti. Este o mare responsabilitate, rezultatele din trecut şi istoria ne obligă să dăm 100% pentru acest club”, a spus Mutu la semnarea contractului.

Staff-ul tehnic al lui Adrian Mutu este format din antrenorii secunzi Bogdan Pătraşcu şi Eduard Stăncioiu, analistul video Ciprian Niţă, preparatorul fizic Roberto Buerrero şi antrenorul de portari Mihai Nădăban. Prezentarea oficială a noului antrenor va avea loc joi în cadrul unei conferinţe de presă.

Adrian Mutu îl înlocuieşte în funcţie de Mihai Iosif, tehnician al cărui contract a fost reziliat, miercuri, de conducerea clubului după înfrângerea cu 3-2 din partida cu FC U Craiova 1948.

Te-ar putea interesa:  Romania, in grupa cu Belgia, Slovacia si castigatoarea Play-off-ului B la EURO 2024

Fostul internaţional a fost antrenorul formaţiei FC U Craiova 1948 în perioada mai – octombrie 2021, după ce anterior condusese din postura de selecţioner echipa naţională Under-21 a României, în perioada ianuarie 2020-martie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *