10 factori la care să fii atent când alegi pantofii de tenis

main_1080TZ-4

Suprafața de joc și pantofi de tenis

In funcție de faptul că joci pe un teren dur cu suprafață artificială, pe un teren din făină sau pe un teren cu iarbă, trebuie să alegi pantofi cu talpa potrivită pentru a oferi aderență și stabilitate.

Pentru terenurile din făină, care prezintă o suprafață moale, pantofii cu talpă de lut sunt cea mai bună alegere. Aceste modele de pantofi sunt concepute special pentru a juca pe teren moale, oferind aderență și stabilitate maximă pe suprafață. Pantofii cu talpă de lut sunt mai moi decât cei cu talpă de cauciuc, permițând o mai bună absorbție a șocurilor și un confort mai mare în timpul jocului.

Terenurile dure, cum ar fi cele din beton, asfalt sau plăci, necesită pantofi cu talpă tare sau pantofi pentru toate terenurile. Pantofii cu talpă tare sunt de obicei dotați cu zone speciale de amortizare pentru a reduce șocurile atunci când se aleargă pe suprafețe dure. Pantofii all-court sunt versatili și pot fi purtați pe o varietate de tipuri de terenuri, ceea ce îi face o alegere bună pentru jucătorii care schimbă frecvent locul de joc.

Terenurile cu iarbă, cum ar fi cele pe care se joacă la Wimbledon, necesită pantofi special concepuți pentru a juca pe iarbă. Acești pantofi au o talpă moale care asigură o aderență maximă pe suprafețele alunecoase. Pantofii de iarbă au, de asemenea, mai puțini crampoane pentru a evita deteriorarea suprafeței delicate a terenului.

Tipul de picior și pantofi de tenis

este important ca pantofii să se potrivească formei piciorului dumneavoastră. Dacă aveți picioarele plate, este posibil să trebuiască să alegeți pantofi cu un suport adecvat pentru picior. Dacă aveți un gât înalt, ar trebui să alegeți pantofi cu o boltă bine conturată.

Confortul

pantofii de tenis trebuie să fie confortabili și să aibă o potrivire bună pentru a preveni iritațiile, bășicile, bătăturile, bătăturile și entorsele de gleznă.

Greutatea pantofilor de tenis

pantofii mai ușori sunt de obicei mai buni pentru mișcări rapide, în timp ce pantofii mai grei oferă o mai bună stabilitate și susținere.

Întăriri

pantofii de tenis ar trebui să aibă întărituri suplimentare în zonele care se confruntă cu cea mai mare uzură, cum ar fi vârful degetelor și călcâiul.

Amortizare în pantofii de tenis

pantofii ar trebui să aibă o amortizare adecvată pentru a proteja articulațiile de stresul excesiv.

Material

materialul din care este confecționat un pantof este important pentru durabilitatea și respirabilitatea acestuia. Materialele ușoare și respirabile, cum ar fi plasa, sunt adesea alese de jucătorii de tenis.

Închiderea

există diferite tipuri de închideri, cum ar fi șireturile, Velcro sau sistemele BOA, iar alegerea depinde de preferințe și confort.

Aspectul 

deși aspectul nu este cel mai important lucru, atunci când alegeți pantofi de tenis, merită să alegeți un design care se potrivește stilului dumneavoastră.

obraz_1

Prețul

pantofii de tenis sunt disponibili într-o varietate de prețuri, iar alegerea depinde de bugetul dumneavoastră și de nevoile jucătorului. Cu toate acestea, merită să țineți cont de faptul că pantofii mai scumpi au, de obicei, caracteristici mai bune, dar nu sunt întotdeauna necesari pentru jucătorii începători.

Prin urmare, dacă doriți să alegeți cei mai potriviți pantofi de tenis, vă încurajăm să vizitați Tennis Zone pentru a afla cele mai recente informații despre pantofii de tenis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *