Șoc în handbal. Corona Brașov, exclusă din Europa

Echipa de handbal feminin Corona Braşov a fost exclusă din competiţiile europene de către Tribunalul Federaţiei Europene de Handbal. Decizia a fost luată după ce mai multe jucătoare ale formaţiei au fost suspendate pentru folosirea terapiei cu laser intravenos, procedură interzisă de regulamentul antidoping.
”În concordanţă cu art. 14.1 al Regulamentelor antidoping ale EHF şi cu aprobarea Unităţii Antidoping a EHF, Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a decis să recunoască şi să implementeze deciziile furnizate de ANAD (Agenţia Naţională Anti-Doping) în cadrul competiţiilor sale”, se arată într-un comunicat al forului continental.
”Potrivit articolului 10.2 al Regulamentelor antidoping ale EHF, dacă mai mult de doi membri ai unei echipe sunt găsiţi că au încălcat regulamentul antidoping pe timpul unei competiţii EHF, organismul competent legal va impune sancţiunea potrivită clubului. Din acest motiv, au fost demarate procedurile legale împotriva clubului CSM Corona Braşov. În plus, pentru a păstra integritatea sportului şi a asigura o continuare corectă a competiţiei, preşedintele Tribunalului EHF a notificat miercuri clubul CSM Corona Braşov de decizia sa de a suspenda provizoriu clubul de la participarea în competiţiile organizate de EHF”, mai precizează comunicatul.
Clubul poate depune apel în termen de şapte zile.
CSM Corona Braşov s-a calificat în grupele Cupei EHF după 27-25 în deplasare cu CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi 22-24 pe teren propriu, în turul al treilea. Echipa a fost repartizată în Grupa C, alături de MKS Lublin SA (Polonia), Erd (Ungaria) şi Odense Handbold (Danemarca). EHF va lua o decizie în perioada următoare în legătură cu viitorul clubului şi cu locul din grupele Cupei EHF.
EHF a demarat şi o procedură împotriva clubului pentru încălcarea regulamentului antidoping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *