Sebastien Loeb, a șasea victorie consecutivă de etapă în Raliul Dakar

Pilotul francez Sébastien Loeb a stabilit o performanţă istorică în Raliul Dakar, sâmbătă, prin a şasea sa victorie consecutivă de etapă la secţiunea auto, în penultima specială a cursei, între localităţile saudită Shaybah şi Al-Hofuf.

Loeb şi copilotul său Fabian Lurquin, pe un bolid Prodrive Hunter, victorioşi în şapte etape şa această ediţie, au câştigat la capătul al 675 km, dintre care 154 cronometraţi, în 02 h 26 min 17 sec, fiind urmaţi de qatarianul Nasser Al-Attiyah (Toyota), la 5 min 28 sec, în timp ce pe locul al treilea a sosit suedezul Mattias Ekstrom, la 6 min 31 sec.

Nasser Al-Attiyah continuă să conducă detaşat la general, cu un avans de o oră şi 21 min faţă de Loeb. Tânărul brazilian Lucas Moraes (Overdrive Racing) a urcat pe treapta a treia a podiumului, la 1 h 35 min 50 sec de lider.

Ultima etapă se va desfăşura duminică, de la Al-Hofuf la Dammam, cu 136 de km cronometraţi.

Argentinianul Kevin Benavides (KTM) s-a impus, sâmbătă, în etapa a 13-a a Raliului Dakar la secţiunea moto şi este la doar 12 secunde de liderul clasamentului general, australianul Toby Price, cu o etapă înainte de încheierea cursei din Arabia Saudită, transmite AFP.

Kevin Benavides, câştigătorul Raliului Dakar în 2021, s-a oprit pentru a-i acorda asistenţă austriacului Matthias Walkner la începutul probei speciale, dar a reuşit să recupereze 23 de minute şi i-a furat victoria sud-africanului Michael Docherty, cu timpul de 02 h 21 min 47 sec pe cei 154 km ai etapei desfăşurate între Shaybah şi Al-Hofuf. Docherty (Husqvarna) a sosit la 27 de secunde de învingător, iar al treilea a fost Luciano Benavides (Husqvarna), fratele lui Kevin, la 57 de secunde.

Gyenes (KTM) a terminat pe locul 34, la 29 min 18 sec.

Australianul Toby Price (KTM) se menţine lider la general, clasat al cincilea în etapa de sâmbătă, cu un avans de doar 12 secunde faţă de Kevin Benavides, în timp ce americanul Skyler Howes (Husqvarna) se află pe locul al treilea, 1 min 31 sec de lider.

Gyenes ocupă locul 28 la general, fiind la 07 h 41 min 58 sec de lider.

La Rally 2, sătmăreanul este al 12-lea, la 05 h 45 min 26 sec de liderul Romain Dumontier.

Americanul Mason Klein (KTM), care s-a remarcat la debutul cursei, a fost nevoit să abandoneze din motive medicale, după ce a căzut de mai multe ori în timpul raliului-raid, au anunţat organizatorii.

Cea de-a 45-a ediţie a cursei se va încheia duminică la Dammam, după o ultimă specială de 136 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *