România U21 a bătut Ucraina U21 cu 3-0

Selecţionata de tineret a României a învins echipa Ucrainei cu scorul de 3-0 (0-0), la Ploieşti, în Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2021. Tricolorii au reuşit prima lor victorie în această campanie, după 1-2 cu Danemarca la debut, în urma unui ultim sfert de oră remarcabil, în care s-au marcat cele trei goluri, de către Olimpiu Moruţan (75) şi Adrian Petre (80, 90+4), inspirat introdus de selecţionerul Mirel Rădoi.
De remarcat că România a încheiat meciul în zece, după ce debutantul Marius Marin a primit direct cartonaş roşu la un minut de la intrarea sa pe gazon.
Echipa antrenată de Mirel Rădoi a avut două ocazii bune de gol prin Oaidă (51, 52), în timp ce oaspeţii au trimis mingea în bară prin Lednev (50). Tricolorii au dominat partida, raportul şuturilor pe poartă fiind de 7-0.
În alte meciuri din Grupa a 8-a, Danemarca a învins Irlanda de Nord cu 2-1, iar Finlanda a dispus de Malta cu 4-0.
Finlanda ocupă primul loc, cu 7 puncte (3 jocuri), urmată de Danemarca, 6 puncte (2 j), România, 3 p (2 j), Ucraina, 3 p (3 j), Irlanda de Nord, 2 p (3 j), Malta, 1 p (3 j).
Următoarele partide vor avea loc pe 14 octombrie, Finlanda – Danemarca şi România – Irlanda de Nord.
La turneul final, cu 16 participante, găzduit de Ungaria şi Slovenia, se califică direct cele 9 câştigătoare ale grupelor şi cea mai bună formaţie de pe locul al doilea. Celelalte 8 selecţionate de pe poziţiile secunde vor disputa un baraj în dublă manşă pentru a completa cele patru locuri rămase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *