Romania pierde in Lituania si calificarea la Campionatul European din 2020 e departe

Nationala de handbal masculin a Romaniei a cedat, 23-24, in fata Lituaniei insa pastreaza in continuare sanse pentru locul 3 in grupa a sasea. Insa, turneul final este tot mai departe.

Tricolorii au pierdut duminica meciul cu numarul trei din cele patru sustinute in grupa a sasea de calificare in preliminariile Campionatului European 2020. La Klaipeda, Lituania a reusit sa se impuna cu scorul de 23-24, la sfarsitul unui meci in care jocul romanilor a lasat de dorit in faza ofensiva.

Fara Simicu, care s-a accidentat destul de grav in partida de acum trei zile de la Targoviste, Romania nu a putut conta decat pe aruncarile d ela distanta ale lui Demis Grigoras, marcatorul principal, cu numai putin de sase reusite. Celelalte goluri inscrise de tricolori au fost marcate de Vencel Csog 5, Gabi Bujor si Adrian Rotaru cate 4, Dan Racotea 2, Dragos Soare si Marius Szoke cate 1.

Cel mai bun jucator al echipei Romaniei a fost insa Ionut Iancu, portarul echipei, cel care a reusit si sa tina echipa in joc. Lituania a beneficiat si de patru goluri in avantaj si a fost fortat sa mareasca diferenta pentru a trece de tricolori la egalitate de puncte. Insa nu a reusit ceea ce inseamna ca Romania ramane pe locul trei in clasament.

Te-ar putea interesa:  Ana Maria Iuganu a plecat de la SCM Ramnicu Valcea. Cu cine a semnat?

Insa, daca mai are vreo speranta de calificare Romania trebuie sa aiba doua rezultate pozitive in ultimele doua meciuri din grupa – cu Portugalia la Bucuresti pe data de 13 iunie si cu Franta, la Nantes, pe data de 16 iunie. O misiune aproape imposibila cu alte cuvinte. Asta deoarece intre aceste doua loturi exista o diferenta destul de mare. Pentru prima data, la Euro 2020 urmeaza sa participe 24 de echipe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *