România a spulberat Irlanda de Nord la U21

Tineretul României a învins la scor de neprezentare formaţia Irlandei de Nord cu scorul de 3-0 (0-0), într-o partidă disputată în ritm alert, pe Stadionul ”Anghel Iordănescu” din orașul Voluntari. Meciul a contat din Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2021.
Victoria strălucită vine la doar patru zile de la succesul răsunător, tot cu 3-0, împotriva Ucrainei, în meciul de la Ploiești. Echipa antrenată de remarcabilul Mirel Rădoi s-a impus prin golurile marcate de Tudor Băluţă (48), Valentin Mihăilă (59), Andrei Ciobanu (67).
România trebuia să primească penalty la ultima fază a reprizei (45+5), după un fault al lui McCann la Ciobanu, dar arbitrul a acordat corner.
Naţionala pregătită de Mirel Rădoi a început repriza secundă în forţă, iar Tudor Băluţă a deschis scorul (48), cu un şut din careu, după ce Ad. Petre a fost blocat iniţial.
Fundaşul Raţiu a fost aproape de gol şi el, dar mingea expediată de jucătorul echipei Villarreal a lovit bara (53).
Valentin Mihăilă (Univ. Craiova) a majorat diferenţa, în min. 59 Mihăilă, din centrarea lui Man, după ce Oaidă a trecut inteligent peste minge.
Al treilea gol al echipei României a fost reuşit de Andrei Ciobanu (67), cu un şut la colţul lung, din pasa lui Adrian Petre.
Denis Drăguş putea marca şi el, dar şutul său cu efect a fost deviat în corner de un fundaş (77).
Finalul a fost un pic confuz, pe fondul schimbărilor efectuate de Rădoi, al relaxării tricolorilor şi al unei ofensive nord-irlandeze în căutarea golului de onoare. Portarul Vlad s-a opus magistral golului (81), respingând mingea reluată din apropiere de fundaşul Toal cu capul, după un corner.
România va juca următorul meci pe 14 noiembrie, acasă, cu Finlanda.
România: 1. Andrei Daniel Vlad – 18. Andrei Raţiu (19. Mihai Velisar, 63), 4. Alexandru Paşcanu, 15. Andrei Chindriş, 2. Radu Boboc – 14. Răzvan Oaidă, 5. Tudor Băluţă (căpitan; 6. Ricardo Grigore, 80), 20. Andrei Ciobanu – 8. Dennis Man (21. Mihai-Alexandru Neicuţescu, 69), 11. Adrian Petre (9. George Ganea, 69), 7. Valentin Mihăilă (10. Denis Drăguş, 69). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *