Răzvan Lucescu a câștigat Cupa Campionilor Asiei

Antrenorul român Răzvan Lucescu a câştigat Liga Campionilor Asiei la fotbal cu echipa saudită Al Hilal Riad. Arabii au învins formaţia japoneză Urawa Red Diamonds cu scorul de 2-0, duminică, în deplasare, în manşa secundă a finalei.
A fost primul trofeu cucerit de Al Hilal în Asian Champions League, competiţie relansată în 2002, după ce s-a impus de două ori şi în formatul vechi, în 1991 şi 2000, când competiţia se intitula Campionatul Cluburilor din Asia.
Al Hilal, învingătoare în tur cu 1-0, a câştigat în Japonia prin golurile marcate de Salem Al Dawsari (74) şi Bafetimbi Gomis (90+3).
Al Hilal este prima echipă din Asia Occidentală care cucereşte trofeul după Al Sadd (Qatar), în 2011, şi prima formaţia saudită care obţine acest titlu după Al Ittihad, în 2005.
În palmaresul competiţiei, Al Hilal urmează echipei japoneze Kashima Antlers şi va reprezenta continentul la Cupa Mondială a cluburilor, care va avea loc în decembrie, în Qatar.
Răzvan Lucescu nu este primul român care câştigă Liga Campionilor Asiei, Anghel Iordănescu obţinând trofeul cu Al Hilal (2000) şi cu Al Ittihad (2005).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *