O legendă a Campioanei Europei este la București

John Charles Barnes, marea vedetă a clubului Liverpool din anii 80-90 a sosit la București și a susținut o conferință de presă. Barnes, în vârstă de 56 de ani, este dublu campion al Angliei și a comentat șansele pe care Liverpool le are anul acesta pentru a câștiga campionatul după 30 de ani. El este de părere că jucătorii lui Liverpool au o mare încredere și în mod sigur vor deveni campioni în acest an. De asemenea, Barnes a spus că Gheorghe Hagi a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din lume. Barnes a primit un tricou cu numărul 10 al Echipei Naționale de Fotbal. John Barnes își dă întâlnire cu fanii Liverpool sâmbătă, 30 noiembrie, alături de care va urmări meciul dintre Liverpool și Brighton, la Trafalgar Pub (Str. David Emmanuel 4A), începând cu ora 17.00. În cadrul acestui eveniment, vor avea loc și o sesiune dedicată semnării autografelor, precum și una de Q&A între John Barnes și fanii clubului Liverpool.

Te-ar putea interesa:  România și-a aflat adversarul din barajul pentru EURO 2020

Născut în Jamaica, John Barnes s-a remarcat în Anglia la clubul Watford, fiind transferat pe 9 iunie 1987 la Liverpool. Progresul său a continuat sub îndrumarea legendarului antrenor al „cormoranilor”, Kenny Dalglish, iar în primele trei sezoane a reușit să câștige două titluri și o Cupă a Angliei. Barnes s-a remarcat ca un jucător ofensiv, marcând nu mai puțin de 75 de goluri în primele patru sezoane, asta în ciuda faptului că nu a jucat vreodată ca un atacant veritabil. La capătul sezonului 1989/1990 a fost golgheterul clubului cu 28 de goluri.

Barnes a mai jucat pentru Liverpool până în 1997, fiind reprofilat în ultima sa parte într-un mijlocaș ofensiv. În ceea ce privește premiile individuale, Barnes a primit titlul de cel mai bun jucător din prima ligă engleză în 1988. S-a retras din activitate în 1999 la Charlton, în Londra, formație pentru care a evoluat în 12 meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *