Modalități de tonifiere a mușchilor și de pierdere în greutate

pexels-jim-de-ramos-1263348

Menținerea corpului în formă este necesară atât pentru aspectul tău, cât și pentru sănătate. Tonifierea musculaturii are efecte benefice asupra oaselor, capacității de efort, stării generale și psihicului. Dacă ai tendința să acumulezi kilograme în plus, pierderea în greutate te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea întregului organism, de la sistemul cardiovascular și imunitar la metabolism.

Chiar dacă pe internet și în alte medii circulă diverse cure de slăbire „minune” și diferite diete despre care se vorbește laudativ, adevărul este că nu ai cum să slăbești sănătos și să arăți bine dacă nu faci activități fizice sau nu folosești aparate care ajută la exersarea mușchilor.

Folosirea aparatelor de vibromasaj

Un aparat de vibromasaj modern este complex și are numeroase funcții care antrenează corpul în moduri diverse. Aparatele pot consta într-o platformă pe care stai cu picioarele și pot avea mânere și benzi. Vibrațiile sunt oscilante, laterale sau 3D și au mai multe niveluri de intensitate. În plus, au funcții de simulare a mersului, joggingului și alergării. Poți lucra musculatura întregului corp și crește consumul de calorii. Astfel, te tonifici și slăbești. Bineînțeles, aparatul de vibromasaj te și relaxează. Fiind silențions, nu produce sunete care interferează cu procesul de relaxare.

Alergare

Alergarea este una dintre activitățile cele mai sănătoase. În timp ce alergi, toți mușchii lucrează, dar și aparatul respirator și cardiovascular au de câștigat. Alergarea se poate face în mai multe moduri. Alergarea ușoară este utilă pentru creșterea rezistenței, iar cea rapidă pentru creșterea masei musculare și arderii de calorii. Alergarea este oricum o activitate catabolică, adică favorizează pierderea în greutate. Spre deosebire de alte activități fizice, alergarea ajută și la exersarea echilibrului și se poate practica atât indoor, pe bandă, cât și afară.

Înot

Înotul este o altă activitate catabolică eficientă pentru tonifierea musculaturii și slăbit. Efortul pe care îl faci în bazin consumă multe calorii. De asemenea, antrenezi complet corpul, atât pentru rezistență, cât și pentru intensitate. Înotul are avantajul că nu solicită articulațiile ca alte sporturi. Apa preia greutatea corpului, astfel că articulațiile se relaxează și nu se uzează. Este bine să începi cu lecții date de un profesionist care îți corectează mișcările greșite înainte să devină reflexe. În plus, antrenorul te învață și cum să respiri corect, astfel încât să poți susține efortul.

Pilates

Pilates este un tip de antrenament potrivit și pentru începători și care ajută la pierderea în greutate. Chiar dacă nu este la fel de eficient ca alergarea, este distractiv, astfel că te motivează să te antrenezi și mai mult. În plus, îmbunătățește flexibilitatea, întărește musculatura, rezistența și capacitatea corpului de a susține activități fizice.

Bodybuilding

Antrenamentul cu greutăți este cel mai bun mod de a-ți întări musculatura, în special dacă vrei o îmbunătățire semnificativă. Exercițiile cu greutăți sunt intense, astfel că arzi multe calorii. Pierzi țesut adipos și construiești țesut muscular lucru care contribuie la îmbunătățirea aspectului fizic. Este important să nu începi direct cu greutăți mari, pentru că riști să te accidentezi. Corpul are nevoie de timp pentru a se obișnui cu efortul.

De asemenea, nu sări peste încălzire și stretching. Încălzirea trebuie făcută cu răbdare, pentru a crește ritmul cardiac treptat și a pregăti mușchii și articulațiile pentru efort. Stretchingul de la final ajută la prevenirea contracturilor și relaxarea musculară. Nu poți face bodybuilding dacă nu te hrănești corespunzător și nu dormi destul. Consumă alimente cu proteine complete și nu neglija importanța fructelor și legumelor. Culcă-te devreme și dormi 7-8 ore în fiecare noapte.

Tonifierea mușchilor și pierderea în greutate presupun efort, dar pot fi și activități plăcute și relaxante. Formează-ți o rutină de antrenament și vei vedea curând rezultatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *