Mircea Lucescu i-a cerut tricoul lui Messi, la finalul meciului Barcelona-Kiev

Cu o echipă decimată de Covid-19, Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a făcut deplasarea la Barcelona cu un lot de 19 fotbaliști, majoritatea foarte tineri. Cu toate acestea, campioana Ucrainei a pierdut doar cu 2-1 în fața Barcelonei lui Messi, chiar dacă vedeta argentiniană a deschis scorul din minutul 5 și toată lumea se aștepta la un măcel. La finalul meciului, Mircea Lucescu a făcut deliciul presei internaționale pentru că a alergat spre Lionel Messi, iar din scurta discuție dintre cei doi surprinsă de camerele de televiziune reiese că antrenorul român i-a cerut tricoul de joc.

Lipsa de experiență

Antrenorul echipei Dinamo Kiev, românul Mircea Lucescu, a declarat la finalul meciului cu FC Barcelona, pierdut cu 1-2 pe Camp Nou, miercuri, în Liga Campionilor la fotbal, că lipsa de experienţă a jucătorilor săi a cântărit mult în acest meci, dar şi aşa meritau măcar un egal.

„Evoluţia noastră a fost bună, dar nu am început meciul bine. Bineînţeles, când Messi intră în careu e foarte greu să îl blochezi. Apoi am jucat mult mai bine şi am avut multe ocazii, inclusiv unele în situaţie de unu la unu. Însă, lipsa de experienţă a cântărit mult în inabilitatea noastră de a fructifica ocaziile”, a spus Lucescu, potrivit site-ului UEFA.

”Sunt mândru de echipa mea. Am început prea timid, dar apoi am lansat contraatacuri rapide. Chiar dacă meciul următor, de peste două săptămâni, va fi unul complet diferit, deoarece au văzut cum putem juca, suntem încrezători. Am muncit mult la pregătirea acestui joc. Am ştiut cum să închidem spaţiile şi să facem terenul mai mic”, a adăugat tehnicianul român.

Cel mai vârstnic antrenor din Liga Campionilor (75 ani) a considerat că Dinamo merita măcar un egal, având în vedere faptul că i-au lipsit mai mulţi jucători din cauza COVID-19: „Cred că meritam măcar un egal în aceste circumstanţe (cu atâţia jucători lipsă). Sunt mulţumit de evoluţia jucătorilor mei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *