Merseyside derby: Liverpool vs Everton

Liverpool vs Everton

Liverpool-Everton este unul dintre cele mai tari meciuri programate sa se dispute la sfarsitul acestei saptamani. Liverpool a irosit, la mijlocul acestei saptamani, posibilitatea de a obtine calificarea in optimile Ligii Campionilor. „Cormoranii” au pierdut cu 2-1 pe terenul lui Paris Saint Germain si va tremura serios in ultima etapa a UCL, in lupta directa cu Napoli si PSG pentru cele doua locuri care asigura continuitatea in cea mai puternica intrecere inter-cluburi din lume.

De cealalta parte, managerul oaspetilor, Marco Silva, a reusit cumva sa imbunatateasca atmosfera din sanul lotului cu ajutorul ultimelor rezultate bifate in campionat. Tocmai de aceea, Everton priveste cu optimism deplasarea pe Anfield. Everton nu a pierdut in Premier League de trei meciuri, Manchester United fiind ultimul adversar in fata caruia si-a plecat capul.

Istoria derby-urilor dintre Liverpool si Everton, insa, ne indica o superioritate neta a gazdelor de duminica. Everton nu a mai cunoscut gustul victoriei cu Liverpool de 17 meciuri. Mai mult decat atat, ultima victorie a lui Everton pe Anfield dateaza din luna septembrie, 1999. Revenind in prezent, Everton a inregistrat o singura victorie in deplasare in actuala editie a Premier League. Si atunci in circumstante speciale, tinand cont ca Leicester a evoluat in inferioritate numerica.

Te-ar putea interesa:  Primeira Liga, Etapa a 13-a: Santa Clara-FC Porto (sambata, 15 dec)

Jucatori indisponibili si echipe probabile

Liverpool nu il va avea la acest derby pe Jordan Henderson, suspendat dupa cartonasul rosu incasat cu Watford, etapa trecuta. Absenta lui Henderson ar putea fi suplinita de catre Fabinho. Alex Oxlade Chamberlain este accidentat, in timp ce Adam Lallana si Dominic Solanke sunt incerti.

Singurul jucator al lui Everton cu semne de intrebare ramane Jonjoe Kenny, care este incert pentru Merseyside derby.

Liverpool (asezare in teren 4-2-3-1): Alisson – Robertson, Diijk, Gomez, Alexander-Arnold – Fabinho, Wijnaldum – Mane, Firmino, Shaqiri – Salah

Everton (asezare similara): Pickford – Coleman, Keane, Mina, Digne – Gomes, Gueye – Lookman, Sigurdsson, Bernard – Richardlison

Statistici si cote ce merita incercate

Liverpool nu a a pierdut nici macar o data in ultimele 27 partide de Premier League disputate pe Anfield. In plus de asta, Liverpool a punctat in ultimele 21 dueluri directe, acasa, contra rivalei Everton. Jucatorii atrasi de un pariu de tip 1 pauza/ 1 final vor fi interesati sa afle ca acesta a fost „scenariul” a 6 din ultimele 7 meciuri bifate pe teren propriu de Liverpool.

Te-ar putea interesa:  Santa Clara - Tondela: Primeira Liga, Etapa a 15-a (2 ianuarie 2019)

Statisticile si valoarea loturilor celor doua formatii implicate ne conduc cu gandul la o victorie a „cormoranilor”. Agentiile de pariuri sportive online ofera o cota cuprinsa intre 1.40 si 1.50 pentru acest pronostic.

Optional, puteti incerca un pariu pe ambele formatii sa inscrie (1.80) sau scor corect 2-1 in favoarea lui Liverpool (9.25).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *