Liverpool-Arsenal, Premier League, Etapa a 20-a (29 decembrie)

Liverpool-Arsenal

Liverpool s-a distantat la 6 puncte in fruntea clasamentului din Premier League, dupa ce Manchester City a suferit a doua infrangere consecutiva, la mijlocul acestei saptamani. Echipa antrenata de germanul Jurgen Klopp are un program dificil in urmatoarele doua runde, cand le va intalni pe Arsenal Londra si pe principala contracandidata la titlu, Manchester City. Cu doua victorii obtinute in fata acestor adversari, “cormoranii” si-ar putea asigura in mare parte titlul de campioana.

Arsenal nu trece prin cea mai buna forma sportiva, in conditiile in care “tunarii” au inregistrat doar doua victorii in ultimele 5 etape din Premier League. Mai mult decat atat, pozitia ocupata in clasament este pusa in pericol de Manchester United. Misiunea lui Arsenal pe Anfield este cu atat mai dificila cu cat se confrunta cu foarte multe probleme de lot.

Jucatori indisponibili si echipele probabile

Alex Oxlade Chamberlain, Joseph Gomez si Joel Matip sunt indisponibili din cauza unor accidentari. In plus, James Milner si Alberto Moreno sunt incerti pentru meciul de maine.

Luand in considerare rezultatele bune ale trupei lui Jurgen Klopp, ne asteptam la foarte putine modificari in formula de start  pe care o va afisa in derby-ul cu Arsenal Londra. Este foarte probabil ca antrenorul liderului sa adauge un om in linia de mijloc, trimitandu-l astfel pe Xherdan Shaqiri pe banca de rezerve.
Liverpool (asezare in teren 4-3-3): Alisson – Robertson, Dijk, Lovren, Alexander Arnold – Keita, Henderson, Wijnaldum – Mane, Firmino, SalahLa oaspeti, Laurent Koscielny a parasit terenul accidentat in remiza, scor 1-1, cu Brighton si este putin probabil ca el sa fie titularizat contra lui Liverpool.

Te-ar putea interesa:  Fiorentina - AC Milan: Serie A, Etapa a 36-a (11 mai)

Shkodran Mustafi a lipsit din centrul defensivei in ultimele 5 jocuri de campionat ale lui Arsenal, iar Unay Emery este disperat sa il recupereze pentru acest duel extrem de important in economia campionatului.

Vor lipsi din cauza unor probleme de ordin medical urmatorii jucatori: Rob Holding, Konstantinos Mavropanos, Danny Welbeck, Emile Smith Rowe, Hector Bellerin si Henrikh Mkhtaryan. Arsenal (sistem de joc 4-3-1-2): Leno – Lichtsteiner, Mustafi, Sokratis, Kolasinac – Guendouzi, Torreira, Xhaka – Ramsey – Lacazette, Aubameyang

Statistici si pronosticuri ce merita pariate in meciul Liverpool-Arsenal

  • Liverpool nu a pierdut nici macar un meci in ultimele 30 de jocuri bifate pe Anfield in Premier League;
  • 12 din ultimele 14 jocuri disputate aici s-au incheiat fara gol primit pentru „cormorani”;
  • Arsenal a pierdut un singur meci in ultimele 17 etape din EPL;
  • Arsenal nu a reusit sa castige in ultimele 7 intalniri directe cu Liverpool;

Acestea fiind spuse, mizam pe o victorie logica a liderului Liverpool. Casele de pariuri ne ofera o cota de 1.50 pentru acest pronostic. Merita incercat, de asemenea, handicapul asiatic Liverpool (-1.0) la o cota de 1.75, respectiv pariu pe scor corect 2-0 pentru gazde (9.50).

Te-ar putea interesa:  Bayern Munchen - VfB Stuttgart: Bundesliga, Etapa a 19-a (27 ianuarie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *