Juventus Torino, FC Barcelona si Real Madrid, admise in Liga Campionilor

Juventus Torino, FC Barcelona si Real Madrid au primit autorizatie din partea UEFA sa participle la Liga Campionilor in sezonul urmator, in ciuda implicarii in proiectul Super League.

Juventus, FC Barcelona si Real Madrid au fost admisi in Liga Campionilor pentru sezonul urmator, in ciuda implicarii lor in proiectul de participare in Super League. Scrisori de admisie au fost trimise tuturor participantilor la Liga Campionilor.

Proceduri disciplinare suspendate

Proceduri disciplinare impotriva Juve, Barca si Real cu privire la implicarea lor in Super League au fost suspendate de instanta de apel independenta UEFA. UEFA a deschis o ancheta impotriva celor trei cluburi mai sus mentionate insa, a decis saptamana trecuta sa suspende aceasta procedura dupa ce a fost informata de catre autoritatile elvetiene despre o ordonanta a tribunalului de comert din Madrid obtinuta de catre persoana morala European Super League Company SL.

Juve, Barca si Real sunt ultimele din cele 12 clunuri inscrise in Super League in aprilie care nu s-au distantat de proiectul lansat in luna aprilie si au fost anchetate la inceputul lunii iunie de catre Comitetul de Etica cu privire la o “potentiala incarcare a regulamentelui UEFA”.
Dupa ce UEFA a deschis o procedura impotriva acestor cluburi, cele trei echipe au reactionat prin intermediul unui comunicat prin care critica acest gest facut de forul care este prezidat de catre Aleksander Ceferin.

Te-ar putea interesa:  Spectacol total în Liga Campionilor: Chelsea-Ajax, 4-4

De aceea, deschiderea unei proceduri disciplinare din partea UEFA este una de neinteles care, de altfel, atenteaza direct la statul de drept pe care cetatenii Uniunii Europene l-au construit. In plus, fanii echipelor sunt de parere ca ca acest lucru este o lipsa de respect fata de propriile tribunale. Avand in vedere situatia alarmanta pe care o traverseaza majoritatea cluburilor europene, s-a luat decizia ca aceste echipe sa ramana in Liga Campionilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *