David Popovici, decorat de Klaus Iohannis

Înotătorul David Popovici şi antrenorul Adrian Rădulescu au fost decoraţi, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Şeful statului i-a conferit înotătorului David Popovici Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, iar antrenorului Adrian Rădulescu – Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în urma rezultatelor obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie).

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la decidenţi să se implice şi să creeze cadrul de care sportivii au nevoie pentru a face performanţă.

„David Popovici şi Adrian Rădulescu sunt doi tineri care au ajuns la performanţe extraordinare, ei sunt cei care fac cinste ţării noastre şi care poartă cu mândrie drapelul în întreaga lume. România are foarte mulţi tineri sportivi cu potenţial. Cu toate acestea, din păcate, în domeniul infrastructurii sportive şi al planurilor concrete de acţiune suntem încă departe de a vorbi despre un aport esenţial din partea statului. Avem nevoie de o strategie clară pentru sportul românesc, de mai multe investiţii şi de o abordare foarte serioasă. Rezultatele sportivilor obligă autorităţile să facă o prioritate din acest domeniu. Sportul, în definitiv, este despre educaţie, disciplină, pasiune, talent, fair play, despre o societate care se dezvoltă armonios şi sănătos. Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenţi: implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă! Sportivii noştri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităţilor centrale şi locale atât din punct de vedere financiar, cât şi prin dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive astfel încât aceştia să se poată antrena la cele mai înalte standarde”, a spus şeful statului.

Te-ar putea interesa:  Top 3 avantaje aduse de sistemele de supraveghere wireless

El i-a felicitat pe cei doi pentru rezultatele obţinute în cadrul Campionatelor Mondiale şi Europene de Nataţie, precum şi pe sportivii români, antrenorii şi membrii delegaţiilor care au participat la aceste competiţii.

Şeful statului a arătat că, la doar 17 ani, David Popovici a reuşit performanţa extraordinară de a deschide un noul capitol în istoria nataţiei româneşti.

„Prin multă muncă, antrenamente epuizante, sacrificii şi încredere în forţele proprii, aţi reuşit să deveniţi unul dintre cei mai tineri campioni mondiali din toate timpurile, să doborâţi recorduri şi să ajungeţi de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial. Dovediţi în fiecare zi, prin exemplul personal, o conduită morală de excepţie, disciplină, maturitate şi modestie, calităţi cu care aţi cucerit inimile tuturor. Sunt convins că reprezentaţi o sursă de inspiraţie nu doar pentru copii, ci pentru românii de toate vârstele”, a afirmat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *