Cavendish abandoneaza Turul Frantei, dupa o cazatura puternica

Sprinterul britanic Mark Cavendish a cazut in mijlocul plutonului si s-a accidentat la clavicula. Astfel, el abandoneaza in etapa a 8-a a Turului Frantei si, probabil, pune capat definitiv carierei sale.

Cavendish, 38 de ani, intentiona, oricum, sa se retraga la finalul acestui sezon. Insa inainte de retragere, planuia sa doboare recordul la victorii de etape in Turul Franteik. In prezent, recordul e detinut de belgianul Eddy Merckx.

Cavendish alearga pentru echipa Astana, din Kazahstan, din ianuarie 2023. Britanicul a cazut in mijlocul plutonului, la 64 de kilometri de sosire. Etapa a 8-a a Turului Frantei 2023 s-a desfasurat intre Libourne si Limoges, pe un parcurs total de 201 kilometri. In momentul in care a fost preluat de ambulanta, pe fata lui Cavendish se citea durerea fizica insuportabila si avea lacrimi in ochi. Cea mai afectata de zona umarului drept, potrivit presei britanice. Medicii i-au aplicat imediat bandaje, probabil pentru a incerca sa reduca inflamatia.

Sprinterul britanic anuntase in luna mai ca se va retrage din ciclismul profesionist dupa actualul sezon. „Am trait un vis extraordinar. Ciclismul e viata mea. Bicicleta mi-a dat oportunitatea de a vedea lumea si de a intalni oameni incredibili. M-a invatat multe despre viata: devotamentul, loialitatea, spiritul de echipa, sacrificiul, modestia si perseverenta. Acum, ca tata, transmit toate acestea mai departe, copiilor mei” – spunea Cavendish cand si-a anuntat retragerea.

Te-ar putea interesa:  Indy-Car are un nou patron

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *